building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1688
Nozares raksti32877
Būvserviss.lv – pirmais būvmateriālu tirgotājs, kas pievienojies iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs" : building.lv - par būvniecību Latvijā

Būvserviss.lv – pirmais būvmateriālu tirgotājs, kas pievienojies iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs"

Būvserviss.lv – pirmais būvmateriālu tirgotājs, kas pievienojies iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs"
Foto: Būvserviss.lv – pirmais būvmateriālu tirgotājs, kas pievienojies iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs"

SIA "Rīgas Būvserviss" (www.buvserviss.lv) ir pirmais no būvmateriālu tirgotājiem, kas pievienojies iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs". Par to, kāpēc uzņēmumam tas bija svarīgi, jautājām SIA "Rīgas Būvserviss" dibinātājam un direktoram Aldim Lināram.

SIA "Rīgas Būvserviss" (www.buvserviss.lv) ir pirmais no būvmateriālu tirgotājiem, kas pievienojies iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs". Par to, kāpēc uzņēmumam tas bija svarīgi, jautājām SIA "Rīgas Būvserviss" dibinātājam un direktoram Aldim Lināram.

Kāpēc izvēlējāties pievienoties iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs"?

Nevienam nav noslēpums, ka pārmaiņas valstī, lai kādas tās arī būtu, iedzīvotājos lielākoties rada bažas par to, kā dzīvosim tālāk. It īpaši tie, kas jau ir pieredzējuši ne vienu vien naudas maiņas posmu Latvijā, arī uz šo eiro ieviešanas reformu raugās ar bažām, tāpēc uzskatu, ka iesaistīšanās iniciatīvā "Godīgs eiro ieviesējs" ir katra uzņēmēja atbildības un goda lieta.

Pievienojoties memorandam, mēs vēlamies apliecināt, ka SIA "Rīgas Būvserviss" apņemas ievērot godīgas eiro ieviešanas pamatprincipus un caurskatāmu pāreju uz eiro, lai aizsargātu savus klientus, darbiniekus un citus Latvijas iedzīvotājus pret nepamatotu cenu celšanos eiro ieviešanas procesā.

Kā zināms, konkurence būvmateriālu tirgū ir ļoti liela. Vai nebaidāties palikt vienīgais godīgais eiro ieviesējs šajā nišā?

Nē, nebaidos, domāju pat, ka tā nenotiks. Nesenie krīzes gadi ļāva saprast, ka sekmīgi tirgoties un noturēt savas pozīcijas protam arī ekstrēmos apstākļos un ar mums rēķinās arī visi pārējie lielie būvmateriālu tirgotāji.

Tieši apzinoties, ka www.buvserviss.lv ir viens no lielākajiem būvmateriālu interneta veikaliem Latvijā, kas aizņem ievērojamu tirgus daļu, vēlamies rādīt piemēru un aicināt arī pārējos tirgotājus un sadarbības partnerus pievienoties iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs".

Vai Jūs varat apgalvot, ka būvmateriālu cenas paliks nemainīgas?

Tirgus ekonomikas apstākļos preces cenas veidošanos veikala plauktos nosaka vairāki faktori, piemēram, produkcijas izejvielu cenu svārstības, ražošanas, transportēšanas izmaksas utt. – tās ir izmaksas, kas rodas neatkarīgi no SIA "Rīgas Būvserviss" darbības un cenu veidošanas politikas un pat neatkarīgi no tā, vai Latvijā eiro tiek ieviests vai nē.

Preču cenu pieaugums ir vērojams katru gadu un lielākoties to nosaka ražotāji. Pārsvarā cenu izmaiņas ir gada pirmajos mēnešos, retāk rudenī, tāpēc paredzu, ka arī nākamā gada pirmajos mēnešos preču cenas augs. Diemžēl tas sakrīt ar eiro ieviešanas procesu. Tāpēc īpaši svarīgi ir atpazīt uzņēmumus, kas atbalsta godīgas attiecības ar klientiem un neizmantos valūtas maiņu, lai veidotu nepamatotu preces cenas celšanu.

Kā klients varēs atpazīt godīga eiro ieviesēja uzņēmumu?

Uzņēmumiem, kas ir pievienojušies memorandam, tai skaitā arī SIA "Rīgas Būvserviss" tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietās tiek izvietotas uzlīmes vai apliecinājumi, ka uzņēmums atbalsta iniciatīvu "Godīgs eiro ieviesējs". Vienlaikus tas ir apliecinājums tam, ka uzņēmums veicis godīgu un likumdošanas aktiem atbilstošu cenu pārrēķinu no latiem uz eiro, neizmantojot valūtas maiņu nepamatotai cenu celšanai.

Vai SIA "Rīgas Būvserviss" ir gatavs eiro ieviešanai?

Tā kā mūsu klienti ir ne tikai Latvijā, bet arī Vācijā, Norvēģijā, Somijā, Francijā, tad SIA "Rīgas Būvserviss" interneta veikalā www.buvserviss.lv preču cenas abās valūtās – latos un eiro – var redzēt jau vairākus gadus, bet precēm, kas ir izvietotas Klientu apkalpošanas centrā Bērzaunes ielā 12 (pie t/c "Domina"), jau tagad veidojam jaunas cenu zīmes, kurās preces cena ir norādīta abās valūtās. Tāpēc droši varu teikt - jā, mēs esam gatavi!

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.