building.lv skaitļos

Lietotāji online20
Aktīvie uzņēmumi1688
Nozares raksti32877
KOKSNES ANTISEPTIĶIS - sargās koku ūdenī, zemē, pret kukaiņiem un sēnītēm : building.lv - par būvniecību Latvijā

KOKSNES ANTISEPTIĶIS - sargās koku ūdenī, zemē, pret kukaiņiem un sēnītēm

"Štruntīgs antiseptiķis," noburkšķēja Pēteris, atklājot, ka pagājušajā gadā zemē ieraktie sētas mieti pa ziemu pilnībā sapuvuši. Visticamāk gan vaina nav bijusi antiseptiķī, bet nepareizā tā izvēlē. Kā izvēlēties piemērotāko antiseptiķi, lai koksne nebojātos arī, ja atrodas ūdenī vai zemē, kā to pasargāt no pelējuma, koksnesgraužiem kukaiņiem un sēnītēm, skaidro SIA Entario tirdzniecības vadītājs Toms Leitāns.

"Štruntīgs antiseptiķis," noburkšķēja Pēteris, atklājot, ka pagājušajā gadā zemē ieraktie sētas mieti pa ziemu pilnībā sapuvuši. Visticamāk gan vaina nav bijusi antiseptiķī, bet nepareizā tā izvēlē. Kā izvēlēties piemērotāko antiseptiķi, lai koksne nebojātos arī, ja atrodas ūdenī vai zemē, kā to pasargāt no pelējuma, koksnesgraužiem kukaiņiem un sēnītēm, skaidro SIA Entario tirdzniecības vadītājs Toms Leitāns.

Antiseptiķi pērc pie speciālistiem!

Izvēloties antiseptiķi, cilvēkam vispirms vajadzētu skaidri definēt, kādu mērķi ar to vēlas sasniegt. Katrai situācijai ir paredzēts savs antiseptiķis - viens der koksnei, kas atrodas slēgtā vidē, kas nav pakļauta vides ietekmei, nodrošina koksnei ugunsaizsardzību, cits antiseptiķis ir tik spēcīgs, ka pat ūdenī un zemē koksne nebojāsies. Vēl kāds antiseptiķis paredzēts, lai svaigi zāģētus kokmateriālus pasargātu pret zilējuma un pelējuma rašanos, bet cits iznīcina koksnesgraužus kukaiņus sēnītes bojātos kokmateriālos. Protams, ir arī antiseptiķi, kas pilda vairākas funkcijas vienlaikus.

Iegādājoties antiseptiķi, svarīgi ir vērsties uzņēmumā vai veikalā, kas specializējas būvniecībā vai vēl labāk koksnes aizsardzības līdzekļos, jo tur parasti pārdevēji ir zinoši un labprāt konsultē. Sazinoties ar SIA Entario, vienmēr var saņemt konsultāciju, kāds produkts konkrētajā situācijā būs piemērotāks.

SIA Entario Latvijā piedāvā Eiropas tirgū augsti novērtētu un atzītu ražotāju BOCHEMIT un RP WOOD koksnes aizsardzības līdzekļus. Par to kvalitāti un lietderīgumu liecina tas, ka

* Visiem produktiem ir veikti pārbaudes testi Vācijas laboratorijās, saskaņā ar Vācijas augstajiem kvalitātes standartiem tie atbilst visām Eiropas Savienības prasībām izmantošanai kokapstrādē un celtniecībā.

* Antiseptiķi ar toni ir paredzēti, lai, apstrādājot koksni, varētu redzēt, vai tā ir pilnībā pārklāta un pietiekamā kārtā. Jāatceras gan, ka antiseptiķis nav dekoratīvs līdzeklis.

* Koksnes aizsardzības līdzekļi nesatur amonjaku, tiem nav nepatīkamas smakas, tie nav kaitīgi videi un cilvēka veselībai. Tomēr tie satur citas aktīvās vielas, kam ir spēcīgas koksni aizsargājošas īpašības.

* Produktus, kas ir koncentrēti, jāatšķaida ar ūdeni. Rezultātā iegūst vairāk koksnes aizsardzības līdzekļa, tas samazina izmaksas.

* Cilvēki, kas izmēģinājuši BOCHEMIT un RP WOOD produktus, augstu novērtē to aizsardzības spējas un izvēlas lietot arī turpmāk. Produkti ir pieejami visos lielākajos specializētajos būvmateriālu veikalos.

BOCHEMIT FORTE

Koncentrēts antiseptiķis, visspēcīgākais un uzticamākais līdzeklis koksnes impregnēšanai gan iekštelpām, gan ekstremāliem āra apstākļiem.

Ar BOCHEMIT FORTE var droši apstrādāt laipu, kas atradīsies saldūdenī, vai koku, kas tiks rakts zemē.

Līdzeklis ir piemērots būvju kokmateriālu, jumta spāru, elektrības stabu, dārza mēbeļu, dārza māju, lapeņu, žogu u.c. kokmateriālu apstrādei. Vides apstākļos - lietū, sniegā tas neizskalosies. Atkarībā no apstrādes veida, ārā koksne būs pasargāta vismaz 15 gadus, bet iekštelpās neierobežoti ilgu laiku. Antiseptiķis ir zilā tonī, pēc iesūkšanās koksne maina dabīgo toni - kļūst pelēkzaļa, to izraisa aktīvo vielu ķīmiskā reakcija ar koksni. Antiseptiķis tiek piedāvāts 1,5, 60, 600 un 1200 kg iepakojumā.

BOCHEMIT QB OPTIMAL

Koncentrēts antiseptiķis, kas lieliski pasargās koksni pret termītiem un koksnesgraužiem kukaiņiem, kā arī pelējumu un zilējumu.

BOCHEMIT QB OPTIMAL der arī gadījumos, kad mūri skārusi īstā mājas sēnīte, kas to noārda. Tad līdzekli mūra sanācijai ievada ar injekcijas metodi. Antiseptiķi mūrim var lietot arī profilaktiski pret īsto mājas sēnīti.
Impregnējot koksni iekštelpām, antiseptiķis aizsargās neierobežoti ilgu laiku, bet, apstrādājot koksni ārā apstākļiem, aizsargās apmēram desmit gadu, pēc tam jāveic kontrole un aizsardzības pasākumi. Ar šo antiseptiķi var impregnēt koksni, kas neatradīsies tiešā saskarē ar augsni vai ūdeni. Pēc nožūšanas virsmu iespējams gan lakot, gan krāsot, ja tas nepieciešams. Antiseptiķis tiek piedāvāts 5, 60 un 500 kilogramu iepakojumā.

BOCHEMIT PLUS

Impregnējot ar šo antiseptiķi, koksne būs pasargāta no koksnesgraužiem kukaiņiem. BOCHEMIT PLUS ir unikāls, jo to var lietot, ja koksni jau apsēduši kukaiņi. Tie tiks iznīcināti.


Pasargā arī pret pelējumu un koka sēnēm. Paredzēts koka dēļu, jumta spāru un citu celtniecībā izmantojamo kokmateriālu sanācijai. Lieto koksnes impregnēšanai iekštelpās, āra apstākļos tā iedarbība ir piecus gadus, pēc tam jāveic kontrole un aizsardzības pasākumi. Bezkrāsaino līdzekli var izmantot antīku mēbeļu impregnēšanai, tas neatstāj pleķus un koksne nemaina krāsu. Antiseptiķis tiek piedāvāts 1 litra iepakojumā.

BOCHEMIT QB HOBBY

Antiseptiķis, ko var lietot gan iekštelpās, gan ārā koksnes un mūra ilgstošai aizsardzībai pret trupes sēnīti, kā arī pret mājas sēnīti, pelējumu, zilējumu un koksnes graužiem kukaiņiem.

Nav paredzēts koksnes impregnēšanai, kas ir saskarē ar ūdeni vai augsni. Pieejams trijos toņos - bezkrāsains, brūns un zaļš, 1 kilograma iepakojumā.

BOCHEMIT ANTIFLASH

Spēcīgas iedarbības antiseptiķis ar uguns aizsardzības funkciju.

Aizdegoties veidojas putas, tās neļauj skābeklim piekļūt koksnei, aizkavē degšanas procesu. Līdzeklis atbilst Eiropas Savienības ugunsdrošības aizsardzības C klasei. BOCHEMIT ANTIFLASH aizsargā arī pret koksnes sēnītēm un koksnesgraužiem kukaiņiem, tad to var lietot mazākā koncentrācijā, vairāk atšķaidot ar ūdeni.
Līdzekli var lietot koksnei iekštelpās, aizsargās neierobežoti ilgu laiku. Paredzēts koksnes aizsardzībai, kas nav tiešā klimata ietekmē, piemēram, koka konstrukcijām zem jumta. Pieejams 5, 60 un 500 kilogramu iepakojumā.

BOCHEMIT BLUESTOP

Koncentrēts fungicīds, kas ļoti labi noder svaigi sazāģēta un no mizas attīrīta kokmateriāla ar augstu mitruma procentu pirmapstrādei.

To izmanto svaigi zāģēta kokmateriāla uzglabāšanas un pārvadāšanas laikā, lai aizsargātu pret zilējuma sēnītēm un pelējumu. Ņemot vērā līdzekļa īpašības un iedarbības risku, paredzamās efektivitātes termiņš ir 4 - 6 mēnešus. Koksnei jānostāvas astoņas stundas, tikai tad to drīkst apstrādāt ar līdzekli BOCHEMIT BLUESTOP. Koksnes mitrums nedrīkst būt zemāks par 30%. Līdzeklis piejams 5, 500 un 1000 kilogramu iepakojumā.

autors: KOKSNES ANTISEPTIĶIS - sargās koku ūdenī, zemē, pret kukaiņiem un sēnītēm
Foto: KOKSNES ANTISEPTIĶIS - sargās koku ūdenī, zemē, pret kukaiņiem un sēnītēm; autors: KOKSNES ANTISEPTIĶIS - sargās koku ūdenī, zemē, pret kukaiņiem un sēnītēm
SAVO


Spēcīgas un ātras iedarbības dezinfekcijas līdzeklis, fungicīds apstrādei gan iekštelpās, gan ārā.

SAVO likvidē pelējumu, rauga un zilējuma sēnīti, aļģes, ķērpjus u.c. Var lietot koksnei, krāsotām virsmām, mūrim, kuru jau skāris pelējums. Tas dezinficē, iztīra un izbalina pelējuma vai sēnītes skartās vietas.

Līdzeklis ir efektīvs pelējuma likvidēšanai uz sienām, flīzēm, ap vannu, izlietni, virtuves mēbelēm, logiem u.c. Nav jāšķaida, uzreiz gatavs lietošanai. Pieejams 500 ml, 5, 50 un 500 kilogramu iepakojumā.

RP WOOD antiseptiķis

Antiseptiķis, kas efektīvi aizsargā koksni pret koksnes graužiem kukaiņiem, sēnītēm, pelējumu.

To var izmantot koksnes impregnēšanai iekštelpās. Āra apstākļos pielieto koksnes aizsardzībai, kas nav tiešā un ilgstošā kontaktā ar augsni un ūdeni, piemēram, jumta dēļiem, koka ēkām un stāvkoku žogam. Iedarbīgs apmēram 10 gadu, pēc tam jāveic kontrole un aizsardzības pasākumi. Pieejams bezkrāsainā, zaļā un brūnā tonī, gatava šķīduma veidā. Nepieciešamības gadījumā pēc nožūšanas virsmu drīkst gan lakot, gan krāsot.

RP WOOD Profi koncentrāts antiseptiķis 1:9

Antiseptiķis koncentrāts ar paaugstinātu noturību pret izskalošanos, kas efektīvi aizsargā koksni pret koksnes graužiem kukaiņiem, sēnītēm, pelējumu.

Plaša spektra profesionāls, koncentrēts un ilgstošas aizsardzības koksnes aizsardzības līdzeklis pret termītiem, koksngraužiem kukaiņiem, koksni noārdošam sēnītēm, zilējumu, pelējumu un ar paaugstinātu noturību pret ūdeni un izskalošanos no koksnes.

Piemērots koka konstrukciju aizsardzībai  iekštelpās (jumta konstrukcijas, sijas un grīdas) un ārpus telpām bez tiešas un ilgstošas saskarsmes ar zemi, kā arī piemērots mūrējuma un apmetuma profilaktiskai aizsardzībai pret sēnīšu veidošanos.

Lineļļa ECOIL

Lineļļu izmanto koksnes aizsardzībai, kas ir tiešā saskarē ar pārtikas produktiem, piemēram, galda virsmai.

Lineļļa aizsargā koksni pret izžūšanu un balēšanu saules ietekmē, pastiprina koksnes izturību, virsmu ir vieglāk tīrīt.

Apstrādājot koksni ar lineļļu, tā saglabās savu dabīgo toni vismaz trīs reizes ilgāk! Būtiski, ka lineļļa ir pilnīgi dabīgs produkts, nav kaitīga videi un cilvēka veselībai.
Tomēr, ja ir nepieciešamība koksni aizsargāt arī pret koksnesgraužiem kukaiņiem, sēnīti u.c., pēc apstrādes ar lineļļu to ieteicams papildus impregnēt ar antiseptiķi. Lineļļa ir pieejama gatava šķīduma veidā.

BOCHEMIT un RP WOOD koksnes aizsardzības līdzekļus, kā arī ECOIL lineļļu var iegādāties 95 % lielāko būvmateriālu veikalu visā Latvijā, kā arī SIA Entario vairumtirdzniecības noliktavā, Rīgā, Krustpils ielā 54 e, iepriekš ar mums sazinoties e-pastā info@entario.lv vai pa tālruni 67292251

Plašāk par produktiem un to pielietojumu lasi www.entario.lv; www.rpwood.lv vai zvani pa tālruņa numuru 67292251.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.