building.lv skaitļos

Lietotāji online24
Aktīvie uzņēmumi1639
Nozares raksti32858
BioPure Energy atvērs ekoloģiskā kurināmā internetveikalu un turpina izvērst kokskaidu granulu tirdzniecību : building.lv - par būvniecību Latvijā

BioPure Energy atvērs ekoloģiskā kurināmā internetveikalu un turpina izvērst kokskaidu granulu tirdzniecību

BioPure Energy atvērs ekoloģiskā kurināmā internetveikalu un turpina izvērst kokskaidu granulu tirdzniecību
Foto: BioPure Energy atvērs ekoloģiskā kurināmā internetveikalu un turpina izvērst kokskaidu granulu tirdzniecību

Tos, kuri apkurei izmanto ekoloģiski tīru kurināmo drīz pēc Jaunā gada gaida patīkams pārsteigums. Virtuālajā telpā durvis vērs videi draudzīgā kurināmā internetveikals Latvijā www.ekobe.lv . Veikala izveidotājs ir uzņēmums BioPure Energy, kura galvenais darbības virziens ir Latvijā ražotu kokskaidu granulu un citu biokurināmo eksports un piegāde visā Eiropā.  Viens no kurināmā veidiem, ko plašā izvēlē varēs iegādāties jaunajā internetveikalā, būs kokskaidu granulas. Šis produkts pēdējā laikā Latvijas tirgū kļuvis arvien pieprasītāks.

Kokskaidu granulas ir ekoloģiski tīrs biokurināmais, kuru plaši izmanto siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanā. Koksnes granulas ir atjaunojamais videi draudzīgs biokurināmais, kura enerģija ķīmiskās pārveides - sadedzināšanas rezultātā tiek pārvērsta siltuma enerģijā. Biokurināmais ir CO2 neitrāls, jo tās ražošanai izmantotā biomasas izejviela augšanas laikā piesaista tādu pašu CO2 daudzumu, kāds tiek izdalīts produkta sadedzināšanas laikā.

Ražo no skujkoku skaidām

Vizuāli kokskaidu granulas atgādina smalkus, tievus cilindriņus jeb paresnus salmiņus. Granulas iegūst no skujkoku koksnes skaidām. Skaidas izsijā, tam seko žāvēšana 1200°C temperatūrā un pēc žāvēšanas skaidas ievieto granulatorā. Tur skaidas presē ar lielu spiedienu pie augstas temperatūras. Ražošanas procesā netiek izmantotas papildus saistvielas, līmes vai kādas citas ķimikālijas. Augstās temperatūras ietekmē ražošanas procesā no koksnes izdalās dabiskā saistviela lignīns, ar kuras palīdzību tiek veicināta koksnes blīvās masas un galaprodukta veidošana.
Atšķirībā no kokskaidu briketēm, granulām ir smalkāka frakcija – 6 vai 8mm diametrā, garumā 1 – 3cm.

Kokskaidu granulu veidi

BioPure Energy speciālisti norāda, ka produkta kvalitāte ir atkarīga no izmantotā izejmateriāla – skaidām - vai tās ir ar mizu, zariem, vai iegūtas no mizota materiāla. Tāpat kvalitāti raksturos tas, cik liels pelnu saturs veidosies, sadegot granulām, no granulās esošā mitruma (mitrumam jābūt 8 – 9% robežās, ja mazāks, granula var drupt), izdalītās siltumenerģijas daudzuma un bēruma blīvuma (svars uz vienu kubm.).
BioPure Energy piedāvā trīs veidu kokskaidu granulas: eko kvalitātes granulas, augstākās kvalitātes granulas un industriālās kvalitātes granulas.

Eko kvalitātes granulas tiek ražotas no kvalitatīvas izejvielas, kur skaidām  tiek pieļauts neliels procents lapu koku skaidas un mizas piejaukums. Granulām ir pelēkbrūna koka krāsa, tās ir tīras, patīkami smaržojošas un gludas ar spīdumu. Šīs granulas ir īpaši piemērotas privātmājās, kur izmanto granulu apkures katlus, un iegādājamas par vidusmēra cenu.

Augstākās kvalitātes granulas tiek ražotas no augstākās kvalitātes izejvielām. Skaidas iegūtas no mizotu baļķu zāģskaidām un ēveļskaidām, kas visā piegādes procesā no kokzāģētavas līdz granulu ražotnei netiek piesārņotas ar tādiem piemaisījumiem kā smiltis, dubļi u.c., turklāt skaidas tiek uzglabātas atsevišķi. Kurinot ar šāda veida granulām, to pelnu saturs ir viszemākais no visiem trim piedāvātajiem veidiem – līdz 0.5%.  Šīs granulas ir ieteicamas privātmāju apkurei, taču to cena ir augstāka.

Industriālās kvalitātes granulām tiek garantētas granulu mehāniskās un ķīmiskās īpašības, kā arī augsta siltumspēja. Šis granulu veids paredzēts lieljaudas apkures ierīcēm, un, atšķirībā no abiem pārējiem granulu veidiem, tās veido lielāku pelnu saturu – vairāk nekā 1%.

Priekšrocība – lietošanas ērtums

Lai arī izejmateriāls ir koksne, granulas nevar salīdzināt ar parasto malku, šķeldu vai briketēm, ko izmanto parastajos cietā kurināmā katlos. Kokskaidu granulas izmanto speciālajos granulu apkures katlos, kas būtībā ir automatizēta sistēma.
Otra priekšrocība – videi draudzīgs kurināmais par izdevīgu cenu. Piemēram, jaunākie statistikas dati liecina, ka patlaban kurināt ar kokskaidu granulām kļuvis izdevīgāk nekā ar dabasgāzi. Protams, pie noteikuma, ja apkures sistēma ir izveidota pareizi, ēka ir atbilstoši siltināta, kā arī cenu ietekmē kurināšanas intensitāte.
Privātmāju lietošanai granulas iegādājamas 15kg (6mm) un 16 kg (8mm) fasējumā plastmasas iepakojumā. Vienīgais uzglabāšanas nosacījums – granulām nedrīkst piekļūt mitrums, tālab tās nedrīkst turēt tiešā saskarē ar zemi un zem klajas debess. Kā iesaka BioPure Energy pārstāvji – vislabāk granulas turēt uz koka paliktņa zem apjumtā vietā.

Internetā tikai ekoloģiski tīrs kurināmais

Jaunais kurināmā internetveikals www.ekobe.lv no citām līdzīgām virtuālām tirgotavām atšķirsies ar to, ka produktu iegāde būs ļoti vienkārša – pāris klikšķi un klients jau varēs gaidīt savu pasūtījumu. Nekur nebūs jāzvana, jāsūta faksi vai jābrauc pašam pēc preces. Internetveikalā tiks piedāvātas kokskaidu granulas, briketes, arī kūdras granulas un malka.

 

Raksts tapis sadarbībā ar:

SIA BioPure Energy

(+371) 29199845

info@biopure-energy.eu

www.biopure-energy.eu

www.ekobe.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.