building.lv skaitļos

Lietotāji online35
Aktīvie uzņēmumi1680
Nozares raksti32877
Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā : building.lv - par būvniecību Latvijā

Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā

Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā

Jau tuvākajā laikā Latvijas būvmateriālu veikalos parādīsies zīmola Weber flīžu līmes. Koši dzeltenos ar oranžu noformētos maisos šie produkti noteikti piesaistīs pircēju uzmanību, tāpēc loģisks ir jautājums – kas ir Weber un kas ir Weber flīžu līmes?

Šaubīgos var nomierināt uzreiz – dzīvespriecīgā izskata maisos slēpjas nekas cits kā jau labi pazīstams un gadu gaitā pārbaudīts produkts – flīžu līme, ko agrāk pazinām ar zīmolu Maxit. Turklāt tagad šis produkts ieguvis ne tikai jaunu iepakojuma izskatu, bet papildinājis arī savu saimi. Lai klienti varētu precīzāk piemeklēt savai vajadzībai atbilstošāko flīžu līmi, veikalos drīzumā varēs iegādāties trīs atšķirīga pielietojuma flīžu līmes: Weber K-2 EKO, Weber Handy Fix un Weber Easy Fix.

Mazliet par vēsturi

Lai saprastu, kas ir Weber un kā šis zīmols ienācis Latvijā, mazliet jāielūkojas tā vēsturē. Ilgu laiku Latvijā zināms bija zīmols Maxit, kura dažādo produkciju, tostarp flīžu līmes, bija iecienījuši celtniecības darbu veicēji profesionāļi un amatieri. Maxit produkciju izplatīja SIA Maxit (iepriekš SIA Optiroc). 2008. gadā visu savā īpašumā esošo Maxit grupu (tātad arī Latvijas uzņēmumu) pārņēma Francijas kompānija Saint Gobain. Savukārt šis uzņēmums pazīstams kā zīmolu Isover, Gyproc un Weber pārstāvis. Saprotams, ka, pārņemot Maxit produktus, kas bija analogi Weber ražotajai produkcijai, sekoja lēmums tos pārdēvēt par Weber. Vēl līdz šim rudenim Latvijas būvmateriālu veikalos līdztekus bija iegādājama gan Maxit produkcija, gan jau produkti jaunajos maisos  ar Weber tirdzniecības marku.

Flīžu līmes atbilstoši vietējo patērētāju vajadzībām

Weber pasaulē pazīstams kā viens no lielākajiem sauso būvmaisījumu ražotājiem un piedāvāto flīžu līmju klāsts ir ļoti plašs. Latvijas tirgum paredzētās flīžu līmes izvēlētas, analizējot vietējo flīžu tirgu, flīžu klasifikāciju, virsmas, uz kurām flīzes tiek lietotas, pircēju paradumus un vēlmes, kā arī ņemot vērā citus kritērijus. Latvijā visplašākā izvēlē iegādājamas keramikas un akmens masas flīzes. Lielākoties tās ir Dienvideiropas valstīs, Itālijā, Francijā, ražotas flīzes. Tādējādi vietējam tirgum izvēlētā Weber produkcija ir vispiemērotākā flīzēšanas darbiem ar šīm flīzēm un pilnībā apmierina ap 90% flīzēšanas darbiem nepieciešamo.

autors: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā
Foto: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā; autors: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā
Visas trīs, Latvijas tirgum paredzētās Weber flīžu līmes, ir viegli pagatavojamas – tas ir rūpnieciski sagatavots būvmaisījums, kam atliek pievienot ūdeni, samaisīt un flīžu līme gatava lietošanai. Līmes ir ērti, ātri un viegli iestrādājamas. To žūšanas laiks ir optimāls – vidēji 24 h līdz vieglai pārstaigāšanai vai, lai sāktu šuvošanas darbus, 2 – 3 diennaktis. Patlaban veikalos Weber flīžu līmes būs iegādājamas 25 kg maisos, bet, sākot ar nākamo gadu, arī 5 kg fasējumā. Līdztekus līmēm tiks piedāvāta arī Weber grunts Weber SAD54 , kas testēta kopā ar līmēm un atzīta par atbilstošāko.

Flīžu līme Weber K-2 EKO

Šo flīžu līmi var dēvēt par "parasto" flīžu līmi un Latvijas tirgum tā ir jaunums. Šī līme paredzēta keramisko flīžu līmēšanai uz horizontālām vai vertikālām stabilām virsmām sausās iekštelpās – sienām un grīdas - uz apmetuma, betona un līdzīgām virsmām. Šo līmi nevar izmantot ģipškartona, flīzējot siltās grīdas vai veicot flīzēšanu mitrās telpās. Būtiski atzīmēt, k22a šī līme ir arī sala izturīga. Weber K-2 EKO pieder C1 produktu klasei.

autors: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā
Foto: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā; autors: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā
Flīžu līme Weber Handy Fix


Universāla pielietojuma flīžu līme, ko iepriekš daudzi pircēji pazina kā "parasto" flīžu līmi. Weber Handy Fix var izmantot horizontālām un vertikālām virsmām gan iekšdarbos, gan ārdarbos flīzēšanai ar akmens un keramikas flīzēm. Tā pielietojama ne tikai uz stabilām virsmām, bet arī uz ģipškartona plāksnēm un visa veida minerālas izcelsmes pamatnēm, kas apmestas vai izlīdzinātas ar materiāliem uz cementa bāzes. Mitrās telpās Weber Handy Fix gan nav izmantojama. Līme ir sala izturīga un to var izmantot, piemēram, āra darbos uz stabilām horizontālajām virsmām. Līmes sastāvā iekļauts vairāk piedevu, kas uzlabo līmes tehniskās un kvalitatīvās īpašības attiecībā uz spiedi, stiepi un atraušanu. Līme pieder C2 produktu klasei.

autors: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā
Foto: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā; autors: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā
Flīžu līme Weber Easy fix


Elastīgā cementa līme Weber Easy Fix paredzēta visu veidu sienu un grīdu akmens masas, arī liela izmēra flīžu, klinkera un keramisko flīžu līmēšanai uz apmetuma, betona un līdzīgām virsmām, veicot ēku ārējo un iekšējo apdari. Līmi izmanto, lai flīzes pielīmētu uz apsildāmajām grīdām, fasādēm, cokoliem, balkoniem, terasēm un ģipškartona plāksnēm, labi pielīmētām vecām flīzēm, uz cementa un polimēru hidroizolācijas (dušas telpās, balkonos, terasēs), kā arī vietās, kur paredzēts liels noslogojums. Weber Easy fix paredzēta izmantošanai mitrās telpās, izņemot vietas, kas pastāvīgi atrodas zem ūdens (piemēram, baseinos). Tiesa, strādājot mitrās telpās, papildu jāņem vērā nosacījumi par pareizi un atbilstoši izvēlētu un ieklātu hidroizolācijas materiālu. Weber Easy Fix pieder C2TE produktu klasei.

Piedāvājumā arī citi flīzēšanai noderīgi produkti

Lai arī pagaidām pie mums Weber piedāvās tikai trīs populārākās flīžu līmes, produkcijas klāsts ir ļoti plašs un vajadzības gadījumā to iespējams piegādāt arī Latvijā. Piemēram, te minama ātri cietējošā flīžu līme, ir superelastīgā flīžu līme baseinu flīzēšanai (Latvijā jau izbūvēti divi baseini, kuru flīzes piestiprinātas tieši ar šo Weber līmi), flīžu līme lielizmēra flīzēm (izmantota Galerijā Rīga), flīžu līme ar īsāku korekcijas (slīdes) laiku, pretputekļu flīžu līme (gatavojot maisījumu, gaisā neapceļas putekļi), līmes metāla virsmām (jau lietošanai gatavs maisījums spainīšos) u.c.

Weber lielākoties centīsies piedāvāt konkrētai situācijai atbilstošu sistēmas risinājumu, piemēram, ja kāds vēlēsies veidot sev vannas istabu, piedāvāsim sistēmu,  kurās tiks ietverta gan grunts, gan hidroizolācija, gan flīžu līme. Šīs materiālu sistēmas tiek testētas rūpnīcā, līdz ar ko, mēs uzņemamies atbildību par visu sistēmu kopumā.

4. att. Dušas telpas sistēmas risinājums

autors: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā
Foto: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā; autors: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā

 

Raksts tapis sadarbībā ar:

autors: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā
Foto: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā; autors: Weber flīžu līmes – pārbaudītas vērtības jaunā izskatā

Daugavgrīvas iela 83, LV-1007, Rīga
Tel.: 67323803
Fax: 67322933
E-pasts: info.lv@saint-gobain.com
Mājas lapas: www.isover.lvwww.gyproc.lv, www.e-weber.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.