building.lv skaitļos

Lietotāji online27
Aktīvie uzņēmumi1674
Nozares raksti32872
Kas jāzina par energoiekārtu iznomāšanu : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kas jāzina par energoiekārtu iznomāšanu

Kas jāzina par energoiekārtu iznomāšanu

Būvniecībā dažādu iekārtu noma ir pierasta prakse, taču, ko darīt, ja no mums neatkarīgu iemeslu dēļ rodas traucējumi inženiertehniskajās komunikācijās, piemēram, pazūd vai "raustās" elektrība, vai nepieciešami agregāti īslaicīgai lietošanai, piemēram, lai ātri izsūknētu lietusūdeņus no pagraba. Šīs vasaras visnotaļ ekstrēmie apstākļi ar biežajiem negaisiem un masīvajiem lietiem tikai apstiprina faktu, ka šādai tehnikai jābūt ātri un operatīvi pieejamai.


Viens no lielākajiem dažādu energoierīču iznomātājiem ir kompānija Energolukss. Nomai tiek piedāvāti elektroģeneratori (ar jaudu 3kW-500kW), UPS iekārtas, metināšanas iekārtas un ūdenssūkņi. Visas šīs iekārtas var iznomāt gan fiziskas personas, gan juridiskas. Lai iznomātu, fiziskām personām jāiemaksā zināma drošības naudas summa, kas atkarīga no iznomājamās iekārtas vērtības. Ar juridiskām personām tiek slēgti līgumi un tam nepieciešama uzņēmuma reģistrācijas apliecības kopija uzņēmuma PVN maksātāja apliecības kopija, pilnvara, lai saņemtu iekārtu nomā un garantijas vēstule par rēķina apmaksu un iekārtas atgriešanu

Ģeneratori ir iekārtas, kas nomātas tiek visbiežāk, taču nereti iznomātāji īsti nezina, cik lielas jaudas iekārta viņiem būtu nepieciešama. Energolukss speciālisti iesaka saskaitīt visu to elektrību patērējošo iekārtu jaudu, ko paredzēts pievienot ģeneratoram. Turklāt jāņem vērā, ka dažām ierīcēm to ieslēgšanas brīdī vajadzīga lielāka jauda nekā darbojoties vēlāk – normālā režīmā.

Otrs jautājums, par ko klienti interesējas biežāk, ir iekārtu pievienošana ģeneratoriem un dažādas papildpakalpojumu iespējas. Iekārtas pieslēgšana mazajiem ģeneratoriem ir vienkārša – atliek tikai iekārtas vadu vai pagarinātāju iespraust ģeneratora rozetē. Lielajiem ģeneratoriem pieslēgšana bieži vien ir sarežģītāka - šādos gadījumos Energolukss līdztekus nomai kā papildpakalpojumu piedāvā arī profesionāla elektriķa pakalpojumu, kas iekārtu pieslēgs un vēlāk arī atslēgs. Īpaši svarīgi tas ir gadījumos, ja iekārta jāpievieno uzreiz sadales kastē, lai nodrošinātu, piemēram, vesela veikala darbību. Ja iznomātais ģenerators tiek darbināts kādā lielākā pasākumā, Energolukss piedāvā nodrošināt tehniķa klātbūtni pasākuma norises vietā un iekārtas uzraudzību.

autors: Kas jāzina par energoiekārtu iznomāšanu
Foto: Kas jāzina par energoiekārtu iznomāšanu; autors: Kas jāzina par energoiekārtu iznomāšanu
Saņemot nomā, līdzīgi kā nomas automašīnām, arī ģeneratora degvielas bāka ir uzpildīta pilna. Atgriežot iekārtu, bākai arī jābūt piepildītai. Ja klientam nepieciešams ģenerators uz ilgāku laiku nekā tas spēj darboties ar vienu bākas uzpildi, tiek piedāvāta degvielas uzpildīšana ģeneratora atrašanās vietā.

Iznomājot iekārtas, iespējams izmantot arī transporta pakalpojumus. Iznomātājs piedāvā ar savu transportu nogādāt iekārtu vietā, kur to paredzēts lietot. Ja klients iekārtu ved pats un tās transportēšanai nepieciešama piekabe, jāatceras, ka nereti nepieciešama atbilstošas kategorijas autovadītāja apliecība. Energolukss savas nomas iekārtas piegādā ne tikai visā Latvijā, bet veduši tās klientiem arī Igaunijā, Lietuvā un Baltkrievijā.

Iznomāt iekārtu iespējams, izmantojot Energolukss nomas tālruni 26667696, kas darbojas 24 stundas diennaktī 7 dienas nedēļā. Ja ir noslēgts nomas līgums, pēc izsaukuma pa telefonu iekārtu pie klienta nogādās pirmā brīvā mašīna. Rīgā piegādei nepieciešama aptuveni viena stunda, citviet – atkarībā no attāluma. Ilgāks laiks nepieciešams īpašos apstākļos, kādi, piemēram, aizvadītajā ziemā bija Latgalē, kad pieprasījums pēc ģeneratoriem bija ārkārtīgi liels.

Ja iekārta tiek sabojāta, par to nekavējoties jāziņo iznomātājam. Savukārt, ja iekārtu nozog, par to steigšus jāinformē arī policija. Visas iznomāšanai paredzētās iekārtas ir apdrošinātas, taču tiek noteikts arī pašrisks, kura summa jāsedz klientam. Par to tiek informēts nomas līgumā.


Konsultēja: Ivo Gulbis, SIA Energolukss Servisa daļas vadītājs

www.energolukss.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.