building.lv skaitļos

Lietotāji online18
Aktīvie uzņēmumi1673
Nozares raksti32872
Kā saglābājami vecie mājas dēļi, kas ir ilgus gadus bijuši zem papes. Māja bija apsista ar papi, tā tagad tiek plēsta nost. : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kā saglābājami vecie mājas dēļi, kas ir ilgus gadus bijuši zem papes. Māja bija apsista ar papi, tā tagad tiek plēsta nost.

autors: Kā saglābājami vecie mājas dēļi, kas ir ilgus gadus bijuši zem papes. Māja bija apsista ar papi, tā tagad tiek plēsta nost.
Foto: Kā saglābājami vecie mājas dēļi, kas ir ilgus gadus bijuši zem papes. Māja bija apsista ar papi, tā tagad tiek plēsta nost.; autors: Kā saglābājami vecie mājas dēļi, kas ir ilgus gadus bijuši zem papes. Māja bija apsista ar papi, tā tagad tiek plēsta nost.
www.building.lv atbild:
Vispirms jānovērtē, vai atjaunošana vispār ir iespējama- vai dēļi nav satrūdējuši un kļuvuši neizmantojami. Ja vizuāli vecie dēļi izskatās labi, atjaunošanas posmi ir tādi paši kā atjaunojot jebkuras koka dēļu grīdas. Svarīgi ir visus posmus veikt pamazām un atbildīgi.

Kad pape ir noplēsta, segums jāsagatavo virskārtas noslīpēšanai- jāsadzen iekšā iespējamie naglu gali, lai tie nesabojātu slīpmašīnu un nepaliktu redzami. Slīpēšana jāveic tik ilgi, kamēr grīdai ir noņemta bojātā virskārta un ir iegūts vēlamais koksnes tonis- jāslīpē dažādos virzienos. Īpaši grūta un atbildīga ir stūru un malu slīpēšana, to būs vieglāk veikt ar nelielu disku slīpmašīnu.

Ja starp dēļiem ir šķirbas, tās var aizdarīt ar speciālām, veikalos nopērkamām špaktelēm. Pēc špaktelēšanas virsmu nepieciešams atkārtoti slīpēt. Ja grīdai vēlaties piešķirt kādu noteiktu toni vai, piemēram, izteiktu senatnīguma efektu, grīdu var ietonēt ar speciālu beici. Kad tas izdarīts, atjaunojamajai dēļu grīdai jāuzklāj nobeiguma slānis, kas nodrošinās virsmas aizsardzību- laka, eļļa vai grīdas krāsa.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.