building.lv skaitļos

Lietotāji online61
Aktīvie uzņēmumi1674
Nozares raksti32872
Pēc kādiem kritērijiem un kā izvēlēties piemērotāko ūdens sūkni? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Pēc kādiem kritērijiem un kā izvēlēties piemērotāko ūdens sūkni?

autors: Pēc kādiem kritērijiem un kā izvēlēties piemērotāko ūdens sūkni?
Foto: Pēc kādiem kritērijiem un kā izvēlēties piemērotāko ūdens sūkni?; autors: Pēc kādiem kritērijiem un kā izvēlēties piemērotāko ūdens sūkni?
www.building.lv atbild:
Ūdens sūknis visbiežāk tiek plānots reizē ar kopējo ūdens ieguves avota plānošanu un ierīkošanu, tāpēc tā izvēlē noteikti jākonsultējas ar atiecīgajiem speciālistiem, kuri ieteiks konkrētajam avotam piemērotāko sūkni un saskaņos tā parametrus ar saimnieku nepieciešamībām.

Speciālisti neiesaka taupīt sūkņa iegādei, jo neatbilstoši izvēlēts sūknis vēlāk sagādās ne mazums neērtību. Pie tam, skatoties kopējās ēkas būvniecības izmaksas, sūkņa cena ir ļoti niecīga- vienkāršāko variantu cena ir 150 līdz 200 latiem, savukārt tas kalpos vismaz 10 līdz 15 gadus un par sūkņa eksistenci varēsiet aizmirst- arī speciāla apkalpošana nebūs nepieciešama.

Izvēle jāizdara par sūkņa kvalitāti- ir iespēja izvēlēties starp lētiem Ķīnas ražojumiem un kvalitatīvākiem, atpazīstamu zīmolu produktiem. Starp pazīstamākajiem sūkņu zīmoliem Latvijā jāmin "Grundfos", "Wilo", "Pedrollo", "Marina" un "Nochhi". Būtiskākā sūkņu atšķirība, kas nosaka to cenu un kvalitāti ir izmantotie materiāli.

Piemēram, lētāko sūkņu spiedtrauki parasti tiek izgatavoti no plānāka metāla, tie ātrāk sāks rūsēt, iekšā esošās membrānas, iespējams, nav tik izturīgas un sūknis var patērēt salīdzinoši daudz elektroenerģijas. Protams, ekspluatācijas laiks šādiem lētajiem eksemplāriem arī būs salīdzinoši īss.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.