building.lv skaitļos

Lietotāji online11
Aktīvie uzņēmumi1680
Nozares raksti32876
Intersējos par vēja rādītāju mājai. Vai jaunceltnei jumta konstrukcijā jāparedz speciāla vieta vēja rādītāja uzstādīšanai. Kādi stiprinājumi paredzēti un kas tos piedāvā? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Intersējos par vēja rādītāju mājai. Vai jaunceltnei jumta konstrukcijā jāparedz speciāla vieta vēja rādītāja uzstādīšanai. Kādi stiprinājumi paredzēti un kas tos piedāvā?

autors: Intersējos par vēja rādītāju mājai. Vai jaunceltnei jumta konstrukcijā jāparedz speciāla vieta vēja rādītāja uzstādīšanai. Kādi stiprinājumi paredzēti un kas tos piedāvā?
Foto: Intersējos par vēja rādītāju mājai. Vai jaunceltnei jumta konstrukcijā jāparedz speciāla vieta vēja rādītāja uzstādīšanai. Kādi stiprinājumi paredzēti un kas tos piedāvā?; autors: Intersējos par vēja rādītāju mājai. Vai jaunceltnei jumta konstrukcijā jāparedz speciāla vieta vēja rādītāja uzstādīšanai. Kādi stiprinājumi paredzēti un kas tos piedāvā?
www.building.lv atbilde:
Latvijas tirgū ir samērā šaurs piedāvājums vēja rādītāju jomā. Interneta tīmeklī atrodama informācija tikai par divām kompānijām, kas piedāvā vēja rādītājus- Nika Group un Norde A. Vējarādītājus iespējams individuāli pasūtīt arī vairākās metālkalumu darbnīcās. Speciālisti informē, ka viņu vējrādītājiem var iegādāties stiprinājumus horizontālai vai vertikālai virsmai. Vēlamākais variants- jau pie jumta konstrukcijas veidošanas sazināties ar vēja rādītāja izgatavotāju un iestrādāt stiprinājumu jumta konstrukcijā zem jumta seguma. Ja jumts ir jau gatavs, vēja rādītāju stiprina pie skursteņa vai vēja kastes, vai arī uz jumta konstrukcijas virs jumta klājuma. Jāpadomā par to, lai nerastos jumta tecēšana.

Uzstādot vēja rādītāju, būs nepieciešams kompass, lai tas būtu arī praktisks. Spicīti, kur tiek uzsēdināta vejradītāja figūra var mazliet ieeļļot.
Plašas ir vējrādītāju dizaina iespējas. Parasti tiek ņemtas vērā ģimenes tradīcijas, izvēlētas figūras, kuras var asociēt ar konkrēto māju, tās saimniekiem, viņu vaļaspriekiem u.t.t. Vēja rādītāja galvenā funkcija ir vēja virziena rādīšana, bet vienlaikus tas var būt arī kā dekoratīvs priekšmets. Vēja rādītājā var iestrādāt mājas būvniecības gadu, mājas nosaukumu, vai firmas logo. Dizaina iespējas ir ļoti plašas. Vēja rādītāja lielums jāizvēlas atbilstošs mājas augstumam un lielumam.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.