building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1680
Nozares raksti32876
Kā nostiprināt sētu, lai suņi neraktos un netiktu ārā? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kā nostiprināt sētu, lai suņi neraktos un netiktu ārā?

autors: Kā nostiprināt sētu, lai suņi neraktos un netiktu ārā?
Foto: Kā nostiprināt sētu, lai suņi neraktos un netiktu ārā?; autors: Kā nostiprināt sētu, lai suņi neraktos un netiktu ārā?
www.building.lv atbild:
Lai suns neraktos cauri sētai, tā jāveido pamatīga, piemēram, žogs, kas līdzīgs šoseju malās esošajam, taču tā izmaksas būs augstas. Žogu iesaka ierakt aptuveni 0,5 metra dziļumā zemē, taču tad jāraugās, lai žoga virszemes daļa būtu pietiekami augsta, lai suņi nevarētu tai pārlēkt pāri.

Šobrīd populārāks risinājums suņu un arī kaķu noturēšanai piemājas teritorijā ir radiosētas, kas savā veidā līdzinās pazīstamajiem elektriskajiem ganiem. Ar radiosētas palīdzību var ierobežot kādu teritoriju vai citu noteiktu platību, kas atvēlēta sunim, neļaujot mājdzīvniekam piekļūt aizliegtajām vietām.

Dzīvniekam tuvojoties radiosētas robežai atskan skaņas signāls, taču pieejot pavisam tuvu, tiek saņemts elektriskās strāvas impulss no kaklasiksnas. Iespējami dažādi radiosētu risinājumi, gan vienkārši nelielai piemājas teritorijas ierobežošanai, gan iekštelpām, gan ļoti lielām platībām. Radiosētas raidītājs tiek ierakts zemē un cilvēka skatienam paliek nepamanīts.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.