building.lv skaitļos

Lietotāji online51
Aktīvie uzņēmumi1676
Nozares raksti32872
Cik augstu jāpiestiprina tvaika nosūcēju? Kā to labāk tīrīt? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Cik augstu jāpiestiprina tvaika nosūcēju? Kā to labāk tīrīt?

autors: Cik augstu jāpiestiprina tvaika nosūcēju? Kā to labāk tīrīt?
Foto: Cik augstu jāpiestiprina tvaika nosūcēju? Kā to labāk tīrīt?; autors: Cik augstu jāpiestiprina tvaika nosūcēju? Kā to labāk tīrīt?
www.building.lv atbild:

Ir vairāku veidu nosūcēji un arī atšķirīgi to stiprināšanas veidi:

- Plakanie nosūcēji tiek pakārti virs plīts un attīra gaisu, nav ievada ventilācijā. Gaisu attīra ar filtru sistēmu. Šis risinājums ir izeja, ja nav iespējas pievienot nosūcēju ventilācijas izejai.
- Kupolveida nosūcēji ir populārākie un izskatīgākie. Kupols tiek stiprināts virs plīts, savienojot ar ventilācijas caurulēm.
- Iebūvētie nosūcēji noder, ja nepieciešams noslēpt ventilācijas pievadus skapīšos. Nosūcēji ir plakani, augšpusē stiprināmas ventilācijas caurules, piemēroti nelielām virtuvēm. Izvelkami ārā no skapīša, kad nepieciešams darbināt.

Par attālumu no sildvirsmas, kādā jānovieto nosūcējs dažādi speciālisti mēdz izteikt atšķirīgus ieteikumus. Pie tam arī izejas parametri mēdz būt atšķirīgi. Tāpēc pareizākais ir vadīties pēc konkrētā ražotāja ieteikumiem. Kopumā iesaka nosūcēju novietot vismaz 500 mm attālumā no elektriskās vai vismaz 650 mm attālumā no gāzes plīts virsmas. Svarīgs kritērijs ir arī ērtums- nosūcējs jānovieto tādā augstumā, lai virtuves lietotājiem tas nebūtu traucējošs un nemitīgi nebūtu jāsasit galva pret pārlieku zemo nosūcēju.

Arī nosūcēja izmērs jāizvēlas atbilstoši plīts lielumam- standarta 60 cm platajai plītij vajadzētu arī apmēram tikpat lielu vai lielāku nosūcēju. Labākais nosūcēs ir nedaudz lielāks nekā plīts virsma.

Arī kopšanas īpatnības nosaka konkrētais modelis. Filtrācijas veidā, kur nosūcējs aiztur kvēpus un taukainās daļiņas, gaiss nonāk ogles filtrā un pēc tam atpakaļ telpā. Šāds filtrs regulāri jākopj, lai ilgi kalpotu- vismaz reizi pusgadā filtrs jāizmazgā. Jebkura nosūcēja virsmu regulāri jātīra ar lupatu.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.