building.lv skaitļos

Lietotāji online23
Aktīvie uzņēmumi1672
Nozares raksti32872
Par aminoplasta siltumizolācijas putām... : building.lv - par būvniecību Latvijā

Par aminoplasta siltumizolācijas putām...

www.building.lv atbilde:
Šis šobrīd ir viens no jaunākajiem ēku siltināšanas paņēmieniem, par kuru daudzi vēl nav informēti, arī firmas, kas ar šo tehnoloģiju strādā pagaidām vēl ir salīdzinoši nedaudzas. Interneta tīmeklī var atrast, ka ar šo siltināšanas veidu strādā, piemēram, kompānija "MJ TERMO", kur arī var interesēties plašāk par šo tehnoloģiju, tās plusiem un īpatnībām. Tehnoloģijā ēku ārsienu tukšumi tiek aizpildīti ar aminoplasta siltumizolācijas putām. Šo siltināšanas veidu var uzskatīt par ātru, lētu un efektīvu, un citviet pasaulē tas veiksmīgi tiek pielietots jau daudzus gadus. Šī ir labi piemērota metode ēkām, kuru esošais siltinājums ir nosēdies vai ēkas siena apmūrēta ar ķieģeļiem, atstājot gaisa spraugu. Pēc gaisa spraugas aizpildīšanas ar aminoplasta siltumizolācijas putām, telpās iespējams uzturēt vēlamo temperatūru un ietaupīt pat līdz 50% kurināmā. Arī siltums šādās telpās uzturās ilgāk.

Aminoplasta siltumizolācijas putas ir speciāli izstrādātas, lai netraucētu sienai elpot, taču pārtrauktu brīvu gaisa cirkulāciju sienas gaisa tukšumos. Speciālās putas tiek iepūstas gaisa spraugās, tās vienmērīgi aizpildot, putas pēc izpūšanas nepalielina savu tilpumu (kā tas notiek ar montāžas putām) un neplēsīs sienas. Tehnoloģija paredzēta gaisa tukšumu aizpildīšanai jau sen uzceltām ēkām, būves procesā, kā arī betona paneļu caurumu aizpildīšanai. Aminoplasta siltumizolācijas putas ir izmantojamas arī kā efektīva skaņas un siltuma izolācija nesošajās divķieģeļu starpsienās.

Siltināšanas process ar aminoplasta siltumizolācijas putām nav sarežģīts- ārsienā apmēram ik pēc 1 metra horizontālā un vertikālā virzienā jāizubrj 18mm lieli caurumi (urbumus labāk veikt javas šuves vietā, lai nebojātu ķieģeļus), pa šiem caurumiem pakāpeniski iepūš aminoplasta siltumizolācijas putas, kuras pilnībā aizpilda visu gaisa spraugu. Tehnoloģiski pareizi veicot gaisa spraugua izpildi, putas aizpilda par pusmilimetru mazas mikro spraugas. Pēc siltināšanas urbuma vietas jāaizpilda ar javu un jānolīdzina. Pēc javas savietēšanas un izžūšanas, siltinājuma vietas praktiski nebūs pamanāmas. Ja siltināta ēka ir apmesta, izmantojot attiecīgas piedevas, urbumu vietās tiek atjaunots ēkas dekoratīvais apmetums. Pēc siltināšanas darbiem atliek tikai aizvest  iekārtas un ap jūsu māju nepaliek nekādas celtniecības vai remonta darbu pēdas. Vidēja lieluma privātmājas siltināšanu šādā veida parasti iespējams veikt 1 dienā. Siltināšanas darbu veikšanai nepieciešams vienīgi 220 V elektropieslēgums kompresora darbināšanai un ūdens.

Siltinājumam turpmākā ekspluatācijā nav nepieciešama papildus kopšana. Sacietējušās aminoplasta siltumizolācijas putas nebojājas, nepelē, ir aukstumizturīgas, nedeg, tām nav smaržas un tas neļauj kukaiņiem un citiem kaitēkļiem iemitināties sienā, ka arī ir labs skaņas izolācijas materiāls.



Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.