building.lv skaitļos

Lietotāji online44
Aktīvie uzņēmumi1674
Nozares raksti32872
Kā atšķirt, kuri plastikāta pakešu logi ir labāki? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kā atšķirt, kuri plastikāta pakešu logi ir labāki?

www.building.lv atbild:
Plastikāta logu kvalitāti neprofesionālim varētu būt grūti noteikt, taču ieteicams pirms logu iegādes pārdevējiem uzdot iespējami vairāk jautājumu, lai vismaz teorētisko noskaidrotu būtiskāko informāciju. Der uzzināt, cik labi konkrētie logi notur āra aukstumu un istabas siltumu- to parasti norāda koeficients K (ko zemāks ir K, jo mazāki siltuma zudumi). Siltuma zudumus nosaka logu paketes biezums, kameru skaits un savienojums ar rāmi. Biezāks stikls būs ne tikai siltumizturīgāks, bet arī drošāks. Atsevišķi stikli ar speciālu pārklājumu nodrošina arī saules gaismas atstarošanos un vasarā mājoklis tik ļoti neuzkarst. Svarīga ir arī izmantota plastmasas kvalitāte, ko gan vizuāli varētu būt grūti novērtēt. Gludu virsmu būs vieglāk tīrīt, uz tās neuzkrāsies netīrumi.

Jāpainteresējas, vai ekspluatācijas laikā plastmasa nezaudēs savu krāsas toni. Ja gribat būt droši par kvalitāti, jāizpēta arī blīvējums un furnitūra. Tikai labi noblīvēts logs pasargās no siltuma zudumiem, putekļu iekļūšanas, tiesa, paralēli jāizlemj, kā tiks ventilētas telpas, lai tajās neveidotos pārmērīgi augsts mitruma līmenis.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.