building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1669
Nozares raksti32869
Piepildījies ar mans dzīves sapnis par savām mājām, kur, aizverot durvis, sajūti savu pasauli, kas veldzē, mierina, uzmundrina... Bet sapnis nāk kopā ar remonta putekļiem un neziņu, ko un kā labāk dar : building.lv - par būvniecību Latvijā

Piepildījies ar mans dzīves sapnis par savām mājām, kur, aizverot durvis, sajūti savu pasauli, kas veldzē, mierina, uzmundrina... Bet sapnis nāk kopā ar remonta putekļiem un neziņu, ko un kā labāk dar

autors: Piepildījies ar mans dzīves sapnis par savām mājām, kur, aizverot durvis, sajūti savu pasauli, kas veldzē, mierina, uzmundrina... Bet sapnis nāk kopā ar remonta putekļiem un neziņu, ko un kā labāk dar
Foto: Piepildījies ar mans dzīves sapnis par savām mājām, kur, aizverot durvis, sajūti savu pasauli, kas veldzē, mierina, uzmundrina... Bet sapnis nāk kopā ar remonta putekļiem un neziņu, ko un kā labāk dar; autors: Piepildījies ar mans dzīves sapnis par savām mājām, kur, aizverot durvis, sajūti savu pasauli, kas veldzē, mierina, uzmundrina... Bet sapnis nāk kopā ar remonta putekļiem un neziņu, ko un kā labāk dar
www.building.lv atbilde:
Izvēloties jaunus logus mājoklim, būtu vēlams apsvērt ne tikai sākotnējās izmaksas, kas tirgū ir kardināli atšķirīgas it kā par vienu un to pašu produktu, piemēram, koka logiem. Vēlams pirms iegādes iedziļināties arī izstrādājuma tehniskajās niansēs. Ja vienīgais izvēles kritērijs ir cena, tad rūpīgi tomēr jāapsver, vai sākotnējais naudas ietaupījums atmaksāsies arī ilgākā laikposmā.

Lai arī koka logi prasa salīdzinoši lielākās rūpes ekspluatācijas laikā, tie ir pieprasīti, jo nodrošina telpās mājīgu noskaņu. Koka logu būtiskākās priekšrocības ir:
- koks ir ekoloģisks materiāls. Koka logs elpo pats par sevi, tas gan uzsūc sevī mitrumu, gan arī atdod to. Tāpēc nav nekādas nepieciešamības atstāt logos brīvas atstarpes, pa kurieni varētu cirkulēt gaiss.
- koka logiem ir augsti skaņas siltumizolācijas parametri, ko nodrošina tehnoloģiski korekti sagatavots un apstrādāts profils, dubultais blīvējums un atbilstoši izvēlēta stikla pakete. Taču jārēķinās, ka koka logu profili ir biezāki salīdzinājumā ar PVC profiliem,
- koka logi telpā rada omulību,
- koka logi elektrostatiski neuzlādējas,
- koka loga profilu iespējams krāsot jebkurā tonī.

Labs risinājums vietās, kur ir nelabvēlīgi klimatiskie apstākļi ir koka logi ar alumīnija uzlikām. Kokam ļoti svarīga ir ražotāju godprātīgā attieksme – sevi cienošs ražotājs nekad loga profilam neizmantos zarainu materiālu un profilus izgatavos no sausas koksnes. Ja profils logam būs izgatavots no zaļa, neizžāvēta koka, tad tas vēlāk vērpsies un arī darbosies kā telpas siltuma aizvadītājs. No neizžāvētas koksnes izgatavoti koka profili maksā krietni lētāk, kas pievilina pircējus, jo vizuāli defekts sākotnēji nav manāms.

PVC (polivinilhlorīds) jeb plastmasa ir viens no izplatītākajiem celtniecības materiāliem, kam piemīt virkne pozitīvu īpašību. Plastmasas logi tiek uzskatīti par lētākajiem un ērtākajiem- mēdz teikt, ka šie ir logi sliņķiem- tos var ielikt un aizmirst uz vairākiem gadu desmitiem, jo logus nebūs nepieciešams, piemēram, pārkrāsot vai sagatavot ziemai. Gan par plusu, gan mīnusu tiek uzskatīts fakts, ka plastmasas logi ir hermētiski- pozitīvi, ka tos nav nepieciešams blīvēt, šiem logiem iesaka iestrādāt ventilācijas sistēmas, lai nodrošinātu gaisa apmaiņu telpās. Siltuma un skaņas izolācijas dēļ PVC logi ir piemēroti dzīvojamām telpām. Plastmasas logs ir vairāk paredzēts sliņķiem - to iemontē un 25 - 35 gadus par to var pilnībā aizmirst.

Alumīnija logus dzīvojamām mājām izvēlas salīdzinoši visretāk. Alumīnijs ir metāls, un tas nozīmē noturību un ilglaicību. Alumīnija logi noveco ļoti lēni - ātrāk tas notiek morāli, nekā fiziski. Alumīnija logi ir arī ugunsdroši. Ja ievēro pareizas ekspluatācijas ieteikumus, alumīnija logs kalpos pat 100 gadus.
Izvēloties jaunus logus un prātojot par siltumizolāciju, jānoskaidro, kāds stikls tiek izmantots logu paketēm. Šobrīd praktiski visi lielākie ražotāji izmanto selektīvo stiklu, kas no vienas puses ir klāts ar caurspīdīgu, plānu metāla oksīda kārtu, nodrošinot papildus siltuma izolāciju.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.