building.lv skaitļos

Lietotāji online27
Aktīvie uzņēmumi1688
Nozares raksti32877
Kāds būtu ieteicamais grīdas segums virtuvē, ņemot vērā, ka grīda virtuvē jāuzkopj ļoti bieži? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kāds būtu ieteicamais grīdas segums virtuvē, ņemot vērā, ka grīda virtuvē jāuzkopj ļoti bieži?

autors: Kāds būtu ieteicamais grīdas segums virtuvē, ņemot vērā, ka grīda virtuvē jāuzkopj ļoti bieži?
Foto: Kāds būtu ieteicamais grīdas segums virtuvē, ņemot vērā, ka grīda virtuvē jāuzkopj ļoti bieži?; autors: Kāds būtu ieteicamais grīdas segums virtuvē, ņemot vērā, ka grīda virtuvē jāuzkopj ļoti bieži?
www.building.lv atbild:
Ja līdzekļi atļauj, virtuvē labi izskatīsies marmora grīda, pie tam tā būs viegli kopjama un pamatīga. Būtībā virtuvē var klāt praktiski jebkuru grīdas segumu, kas ir nodiluma un mitruma izturīgs- flīzes, betonu, granītu, koka dēļus, vinila pārklājumu, linoleju u.c.

Labāk neizvēlēties gaišas krāsas segumu, jo uz tā būs pamanāms katrs traips un to uzreiz vajadzēs tīrīt, tāpat ērtāk kopt, ja seguma virsma nav reljefaina (tiesa, pilnīgi gluda virsma būs slidena).

Vinila materiāli ir viegli tīrāmi un ūdensizturīgi, tie pieejami dažāda biezuma, biezākie ir dārgāki. Arī linolejs ir populārs segums virtuvēs- silts un izturīgs, viegli tīrāms, neuzņem netīrumus.

Populārs dažādās telpās ir arī korķa grīdas segums, tiesa- vairāk siltuma un dizaina dēļ. Par vienu no praktiskākajiem virtuves grīdas segumiem uzskatāmas flīzes.

Flīzes ekspluatācijā ir ļoti vienkāršs materiāls, kas daudz rūpju neprasa. Flīžu salonos nopērkami speciāli kopšanas līdzekļi flīzēm- mazgāšanai, eļļošanai. Ar šo līdzekļu palīdzību iespējams virsmu padarīt spīdīgāku, izveidot nelielu aizsargkārtiņu, kas atgrūž netīrumus, tomēr vērojumi liecina, ka flīžu kopšanas līdzekļi pie mums nav īpaši populāri.

Flīzes var kopt ar praktiski visiem kopšanas līdzekļiem, ko izmantojam citu virsmu tīrīšanai un spīduma iegūšanai. Flīzes droši var kopt ar mitru lupatu, mitrums tām nekaitē. Pozitīvi, ka uz flīžu virsmas nevairojas baktērijas un mikroorganismi, tāpēc tās ir higiēniskas, bieži pielietotas telpās, kur ir augstas prasības uz tīrību.




Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.