building.lv skaitļos

Lietotāji online21
Aktīvie uzņēmumi1680
Nozares raksti32877
No kā būvēt nelielu piebūvi mājai? : building.lv - par būvniecību Latvijā

No kā būvēt nelielu piebūvi mājai?

www.building.lv atbild:
Patiesībā šeit sev jāuzdod divi būtiskākie jautājumi: no kāda materiāla ir mājas, kurai tiks celta piebūve, sienas un kādam nolūkam kalpos piebūve. Ja paredzēts, ka piebūve būs, piemēram, tikai vasaras vakaru rāmai atpūtai, to var veidot arī no stikla konstrukcijām kā caurspīdīgu un romantisku atpūtas vietu. Savukārt, ja piebūve paredzēta, piemēram, dzīvojamās platības paplašināšanai, jādomā par tās saderību ar pašu ēku.

Mūra ēkai piemērotāka būs piebūve no ķieģeļiem vai betona, koka celtnei- koka piebūve. Tāpat arī jumta segumu pieūvei vizbiežāk izvēlas tādu pašu, kāds ir mājai. Būvējot pamatīgu piebūvi, speciālisti iesaka veidot atsevišķus pamatus, sienas kopā jāssta ar elastīgu starpliku, kuru nomaskē ar līsti.

Jebkurā gadījumā piebūves plānošanai noteikti nepieciešams piesaistīt arhitektu, kas veiks aprēķinus un ieteiks labākos materiālu un formu risinājumus.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.