building.lv skaitļos

Lietotāji online8
Aktīvie uzņēmumi1680
Nozares raksti32876
Juta Bitāne jautā: Kādi ir iespējamie kamīnu apdares materiāli? Moderni un viegli kopjami? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Juta Bitāne jautā: Kādi ir iespējamie kamīnu apdares materiāli? Moderni un viegli kopjami?

autors: Juta Bitāne jautā: Kādi ir iespējamie kamīnu apdares materiāli? Moderni un viegli kopjami?
Foto: Juta Bitāne jautā: Kādi ir iespējamie kamīnu apdares materiāli? Moderni un viegli kopjami?; autors: Juta Bitāne jautā: Kādi ir iespējamie kamīnu apdares materiāli? Moderni un viegli kopjami?
www.building.lv atbild:
Kamīnu apdares materiālu izvēle šobrīd ir ļoti plaša- lētākajā variantā sienas kamīnam var veidot no karstumizturīga ģipškartona plāksnēm, ko pēc tam apstrādā ar ģipša vai špakteles masu, veidojot interesantus reljefus un rakstus. Tradicionālākie un no padomju laika zināmie ir ķieģeļu un laukakmens kamīni, taču to kopšana nav vieglākā, jo šiem materiāliem ir negluda virsma, taču pamazām ķieģeļu kamīni atkal atdzimst un tiek veidoti jaunākos veidolos. Modernākajos un arī salīdzinoši dārgākajos risinājumos kamīnu apdarei izmanto metālu, tēraudu, alumīniju, stiklu u.c. materiālus.

Katram no šiem apdares materiāliem ir savi kopšanas līdzekļi un ieteikumi. Kamīnu apdarē tiek izmantoti arī dažādi ekskluzīvāki akmeņi granīts, šūnakmens- visus šos materiālus, ja tie atbilstoši iestrādāti, ir viegli kopt, būtībā kamīna apdares materiāliem par kopšanu īpašu raižu nevajadzētu būt, tik vien kā regulāri jānotīra sakrājušies putekļi, kas būs grūtāk izdarāms, ja kamīnam būs sarežģitas formas, dažādi pacēlumi, kuros krāties putekļiem. Kamīns parasti rada mājīgumu, taču tam arī jāiekļaujas telpas interjerā, lai efekts būtu pilnīgs- kamīna apdares materiālus vajadzētu izvēlēties saskaņā ar citiem interjera elementiem- mēbelēm, telpu apdari u.tml.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.