building.lv skaitļos

Lietotāji online10
Aktīvie uzņēmumi1674
Nozares raksti32872
Ilze Grīsle jautā: Kā atjaunot vecās koka mēbeles? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ilze Grīsle jautā: Kā atjaunot vecās koka mēbeles?

autors: Ilze Grīsle jautā: Kā atjaunot vecās koka mēbeles?
Foto: Ilze Grīsle jautā: Kā atjaunot vecās koka mēbeles?; autors: Ilze Grīsle jautā: Kā atjaunot vecās koka mēbeles?
www.building.lv atbild:
Daļai no mums senlaicīgas mēbeles palikušas mantojumā no priekštečiem, taču tikai retais apzinās, ka šīs vecās, kā pašam šķiet, nelietojamās, šausmīgās, nolietotās mēbeles var atjaunot un padarīt par vērtīgiem interjera priekšmetiem.

Jāsāk ar mēbeļu tīrīšanu. Pirms sāciet antīku priekšmetu tīrīšanu, noskaidrojiet ar kādiem tīrīšanas līdzekļiem to darīt vislabāk, jo nepareiza kopšana var būtiski samazināt lietu vērtību! Mūsdienu tīrīšanas līdzekļi ir pilni ar ķīmiskām vielām, kas var ne tikai notīrīt krāsu, bet arī sabojāt preces virsmu.

Daudzi vecās mēbeles noslīpē, pārkrāso, tā teikt, pamatīgi pārveido, radot jaunu mēbeli, līdz ar to šo mēbeli vairs nevar uzskatīt ar antīku. Ja gribat saglabāt mēbeles vērtību, bieži vien pietiek tikai ar labu tīrīšanu.

Reizēm, ja mēbeles ir ļoti senas un bojātas, izmanto tikai kādu konkrētu detaļu, piemēram, durvis vai skapja sānu malas var pārveidot kā galda virsmu (daudzos krogos var redzēt, ka vecās SINGER šujmašīnas tiek lietotas kā pamats, uz kura uzliek stikla vai koka virsmu un iegūst galdus, tāpat ļoti populāri ir ar seniem priekšmetiem rotāti interjeri, mūrētas velves, dzirnakmeņi, dažādi senlaicīgi aksesuāri).

Ja mēbelei nepieciešama vien glancētas lakas kārta, varat šo darbu veikt pats, taču nopietnākus uzdevumus atstājiet profesionāļu ziņā, tādējādi izvairīsieties no nepatīkamiem pārsteigumiem un saglabāsiet preces vērtību.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.