building.lv skaitļos

Lietotāji online46
Aktīvie uzņēmumi1674
Nozares raksti32872
Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu

Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu

8 iemesli, kāpēc izvēlēties Daikin siltumsūkni kā apkuri savam mājoklim.

Mūsdienu dzīves ritmā laika paliek arvien mazāk. Daudzi meklē risinājumus, kā savas ikdienas darbības var veikt vieglāk un ātrāk, patērējot mazāk laika un piepūles. Šādam nolūkam tiek iegādāti roboti mājokļa vai zāliena kopšanai, un arī apkure nav izņēmums. Tieši siltuma nodrošināšana mājā bieži prasa milzu piepūli vietu un laiku, tāpēc apkopojām priekšrocības, ko spēj sniegt Daikin siltumsūknis, salīdzinot ar tradicionālajiem apkures veidiem.

autors: Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu
Foto: Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu; autors: Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu


 Apkure bez fiziskas piepūles
Malka, granulas, ogles un briketes, visi šie tradicionālie apkures veidi, kas balstās uz kurināmā sadedzināšanu. Tas ir pierastākais veids, kā kurināt, taču prasa lielu piepūli no lietotāja. Ja seko kurināmajam, tad šis kurināmais ir jāpārcilā un jāpārvieto vismaz 4 reizes līdz brīdim, kad beidzot tas dod siltumu. Tā ir milzu piepūle, pat ja netiek veikta kurināmā pirmatnējā sagatavošana, kā tas ir ar malku (zāģēšana un skaldīšana).

Daikin siltumsūknis ražo siltumu bez piepūles un jebkāda pievienotā darba. Tas tiek veikts ar īpašas konstrukcijas kompresora palīdzību. Turklāt tā ir ekoloģiski tīra apkure.

Automātiski vadāma apkure, atbilstoši savām vajadzībām un dzīves ritmam
Siltumsūkņa apkure ir pilnībā programmējama un automātiska. Tā ir elektroniski vadāma sistēma, ar kuru ir iespējams iegūt vēlamo telpas temperatūru vēlamajā laikā. Liela daļa Daikin siltumsūkņu spēj darboties arī dzesēšanas režīmā un nodrošināt patīkamu vēsumu vasarā, ja vien Jūsu apkures sistēma tam būs piemērota.

Lielai daļa no tradicionālajiem apkures veidiem papildus pievienotajam darbam ir lieli un nopietni trūkumi. Šie apkures veidi prasa, lai tos veiktu noteiktā secībā un noteiktā laikā. Bieži sanāk, ka ģimenei, atgriežoties mājās pēc ilgstošas darba dienas, nekavējoties jākurina, jo ēka ir atdzisusi. Ir jāgaida, līdz ēka sasilst, kad jāiet gulēt, ir jau par karstu, no rīta atkal ir auksti un atkārtoti ir jākurina. Šādi liela daļa no mājās pavadītā laika ir pavadīta nekomfortablos apstākļos. Visas darbības prasa daudz laika un regulāru pieskatīšanu, tīrīšanu un apsekošanu. Turklāt ilgstoši atrasties ārpus mājas nav iespējams.

Atkrīt daudz riska faktoru
Reti padomājam, ka apkures sistēma ir visnedrošākā iekārta/sistēma mājoklī. Izmantojot tradicionālos apkures veidus, var apdedzināties, applaucēties ar pārāk karstu ūdeni, saindēties ar tvana gāzi, piedzīvot degšanu skurstenī vai ugunsgrēku visā ēkā.

Siltumsūkņi nodrošina apkuri bez degšanas procesa, visi iepriekšminētie riski šim apkures veidam nepiemīt. Nav arī kaitinošās sadūmojuma smakas.

Sterila telpa, piemērojama visām vajadzībām
Siltumsūknis nerada putekļus, dūmus, smakas. Iekārta ir tīra, turklāt Daikin iekārtas var tikt iebūvētas cieši pie sienas vai pat slēgtās nišās. Visa apkures sistēma privātmājai aizņem aptuveni 1 m² platības, un tas ļauj šo telpu papildus izmantot arī citiem mērķiem. Bieži siltumsūkņa telpā tiek ierīkota tehniskā telpa, veļas telpa, noliktava, velo novietne vai darbnīca. Siltumsūknis ir kā sadzīves tehnika, tā izvietošana iespējama pat zem trepēm, koridorā vai pieliekamā.

Lai ierīkotu jebkuru apkuri ar fosilajiem kurināmajiem, telpa tam ir jāaprīko atbilstoši speciālām prasībām (ventilācija, durvis, dūmu detektori utt), ievērojot atbilstošas atkāpes no visām pusēm. Rezultātā malkas, granulu un ogļu katli aizņem daudz vietas, turklāt šajās kurtuvēs ir putekļains un netīrs no pabirām un pelniem, kas padara neiespējamu šo telpu izmantot jebkādām citām vajadzībām.

Nav nepieciešamas papildus komunikāciju izbūve
Lai izbūvētu vairumu citu apkures veidu, papildus pašai apkures sistēmai nepieciešams izbūvēt vai pielāgot konkrētajām prasībām arī virkni citu komunikāciju, kuru izbūve arī prasa ievērojamus līdzekļus. Piemēram, skurstenis, tvertne vai gāzes vads, novietne kurināmā uzglabāšanai.

Jebkurai jaunbūvei vai esošajai ēkai ir nepieciešams elektroenerģijas pieslēgums. Tas ir pietiekami, lai ierīkotu arī apkuri ar Daikin gaiss-gaiss vai gaiss-ūdens siltumsūkni. Zemes siltumsūkņa gadījumā papildus būs vēl jāizbūvē zemes kontūrs.

Minimums birokrātijas, ierīkojot un uzsākot ekspluatāciju
Siltumsūkni var ierīkot bez speciāla projekta vai saskaņošanas, turklāt lielu daļu siltumsūkņu veidu var ierīkot jebkurā sezonā vai gadalaikā. Vien pāris dienu laikā tos var uzstādīt no jauna vai pievienot esošajai apkures sistēmai. Ja runa ir par zemes siltumsūkni, tā ierīkošanai ir jāizņem rakšanas atļauja no attiecīgās pašvaldības un jāveic sezonā, kad zeme nav sasalusi. Lai uzsāktu ekspluatāciju, nebūs nepieciešami speciāli projekti un atļaujas. Piemēram gāzes izbūvei nepieciešams speciāls projekts, kas jāsaskaņo vairākās iestādēs. Tas prasa papildus laiku un līdzekļus kā pie saskaņošanas, tā arī pie nodošanas ekspluatācijā.

Atkarībā no izvēlētās sistēmas veida ierīkošanas darbs paveicams pāris stundu vai dažu dienu laikā, bez laika un finanšu ieguldījuma projekta izstrādei un saskaņošanai.

Ekonomiski izdevīgs risinājums, ātrs atmaksāšanās laiks
Gāze, degviela, ogles – tie visi ir fosilie kurināmie ar limitētu daudzumu uz planētas, kas nozīmē, ka ilgtermiņā to daudzums samazinās un cena neizbēgami kāps.
Siltumsūkņa kopējās ierīkošanas un ekspluatācijas izmaksas būs līdzīgas vai pat mazākas nekā citiem apkures veidiem. Ja salīdzina reālos enerģijas patēriņus ar citiem apkures veidiem tas ir viens no lētākajiem. Patēriņš ir proporcionāli atkarīgs no siltumsūkņa veida un apkures sistēmas.

Daikin siltumsūknis kalpos ilgāk un pacels Jūsu īpašuma vērtību
Apkures katliem ar degšanas procesu aptuvenais kalpošanas laiks ir 7–10 gadi. Pa šo laiku degšanas kamera izrūsē vai izdeg, un iekārta vairs nav remontējama.
Neskatoties uz salīdzinoši līdzīgu pirmatnējo investīciju, siltumsūkņu kalpošanas laiks noteikti būs garāks. Atkarībā no noslodzes tas būs 12–15 un vairāk gadu. Siltumsūknis ir remontējams, un, ja vien būs vēlme vai nepieciešamība, jebkuru detaļu tajā būs iespēja nomainīt.

Siltumsūknis ir ilgtermiņa investīcija, kas padara apkures procesu automātisku, vieglu un nemanāmu, gluži kā centrālapkure dzīvoklī, tikai ar pilnām kontroles iespējām atbilstoši savām vajadzībām. Tas padarīs Jūsu īpašumu iekārojamāku un vērtīgāku starp līdzīgiem gadījumā, ja nolemsiet to pārdot.

autors: Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu
Foto: Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu; autors: Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu


Mūsu sortimentā ir pieejami visu veidu siltumsūkņi, kas piemēroti dažādām ēkām un apkures sistēmām. Mūsu vadībā ir realizēti vairāki tūkstoši dažādu sistēmu ar gaiss-gaiss, gaiss-ūdens un zemes siltumsūkņiem, tajā skaitā uzstādot siltumsūkņu apkuri industriāliem objektiem. Mēs pārstāvam pasaulē plaši pazīstamus zīmolus Daikin, Thermia un Dimplex. Latvijā šo ražotāju iekārtas tiek izmantotas jau vairāk nekā 20 gadus un sevi labi pierādījušas kā ekonomisks un uzticams apkures risinājums.

autors: Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu
Foto: Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu; autors: Kā nekļūdīties, izvēloties apkures veidu


Vietnē www.siltumsuknis.lv ir atrodama informācija par jaunākajiem Daikin siltumsūkņu modeļiem. Aizpildot personalizēta pieprasījuma anketu, saņemsiet detalizētu informāciju par iespējām ierīkot siltumsūkņa apkuri arī savā mājoklī. Vairāk informācijas var iegūt, piesakoties konsultācijai birojā, zvanot pa tālruni +371 675 666 07 vai pa e-pastu info@siltumsūknis.lv.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.