building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1661
Nozares raksti32868
Jautā: kam jāremontē Elizabetes iela? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Jautā: kam jāremontē Elizabetes iela?

Jautā: kam jāremontē Elizabetes iela?
Foto: Jautā: kam jāremontē Elizabetes iela?

Tikko uzlikts svaigs asfalts, bet, še tev – pārplīsusi caurule! Nācies veikt remontu, pēc kura uz tumši pelēkā, gludā asfalta parādījies neglīts ‘ielāps". Tāda bija pagātnes realitāte. Tagad, pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, šādām situācijām vairs nevajadzētu rasties.

 

Rīdzinieki vēršas ar jautājumu – kam un kā jāremontē ielas segums, ja ir veikti ārkārtas pazemes komunikāciju remontdarbi. Kā tas nesen noticis Elizabetes ielā.

Līdz pat šim gadam bijušas situācijas, kad tie speciālisti, kas remontē ceļus, nestrādā sinhroni ar tiem, kas remontē vai maina komunikācijas. Tā rezultātā bijuši gadījumi, kad jaunu asfaltu nācies uzrakt, lai nomainītu kādu cauruli vai kabeli. Bet darbu veikšanas vietā parādījies neglīts ielāps. No 15. marta Rīgā spēkā stājušies saistošo noteikumu grozījumi (Nr.106 "Rīgas domes transporta būvju aizsardzības noteikumi"), kas aizliedz pēc komunikāciju remonta izmantot veco ielāpu metodi. Pēc šiem noteikumiem nepieciešams pilnībā mainīt asfalta segumu no ceļa apmales līdz brauktuves asij. Šie noteikumi attiecas uz tām ielām, kurās pēdējo 3 gadu laikā veikta pilnīga ielas seguma maiņa, kā, piemēram, Lāčplēša ielā vai Brīvības ielā. Ja šo trīs gadu laikā tiek uzrakts ielas segums – plānotu vai avārijas remontdarbu dēļ, nepieciešams mainīt asfaltu pilnībā.

Tāpēc lielākā daļa uzņēmumu, kas maina komunikācijas, pašlaik darbus saskaņo ar tiem uzņēmumiem, kas veic ceļu remontdarbus.

Kas attiecas uz Elizabetes ielu, šeit asfalta segums vēl tikai tiks mainīts šogad. Un šeit darbi norit pareizā secībā: sākumā komunikācijas, bet pēc tam asfalts. Ja kāda iemesla dēļ vasarā, pēc tam, kad ir uzklāts jaunais asfalts, komunikāciju īpašniekiem atkal nākas ielu uzrakt, tad tieši viņiem, komunikāciju īpašniekiem, par savu naudu būs jāuzklāj asfalts no ielas apmales līdz pat brauktuves asij.

 

riga.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.