building.lv skaitļos

Lietotāji online29
Aktīvie uzņēmumi1661
Nozares raksti32866
FIBO Efekt bloki ar gropes savienojumu – jaunums no Saint-Gobain : building.lv - par būvniecību Latvijā

FIBO Efekt bloki ar gropes savienojumu – jaunums no Saint-Gobain

FIBO Efekt bloki ar gropes savienojumu – jaunums no Saint-Gobain

Turpinot attīstīt materiālu sortimentu, Saint-Gobain, FIBO bloku ražotājs Baltijas tirgū, ar šo gadu piedāvā FIBO blokus ar jaunām, efektīvām īpašībām – FIBO Efekt blokus. Tie sevi jau ir pierādījuši gan Skandināvijas, gan Baltijas valstīs ar savām FIBO bloku priekšrocībām ēku sienu būvniecībā.

 

FIBO Efekt bloku atšķirības un priekšrocības
Jaunie FIBO bloki atšķiras no iepriekšējiem ar to, ka klasiskais FIBO keramzītbetona bloks tiek aizstāts ar FIBO Efekt blokiem, kuru vertikālajās šuvēs ir izveidots gropes savienojums, kas sniedz virkni priekšrocību:

  • iespējama sienu izbūve bez mūrjavas vertikālajās šuvēs, jo bloku savienojumu nodrošina gropes – rievas savienojums;
  • šādā veidā tiek atvieglota taisnas sienas izbūve un veidojas gludāka mūra virsma;
  • rodas iespēja samazināt mūrjavas patēriņu, kā arī tiek samazināts nepieciešamo apdares materiālu apjoms;
  • ātrāka mūrēšana un atvieglota apdares darbu veikšana, kas sniedz laika ekonomiju.

Pašlaik daudzi pievērš uzmanību būvniecības procesu efektivitātei, un arī jaunie Fibo Efekt bloki dod iespēju padarīt sienu mūrēšanu efektīgāku. Jauno bloku izmantošana ļauj par ~10...15% samazināt mūrēšanas laiku, un par ~10...15% samazinās arī mūrjavas patēriņš.

Jaunā tehnoloģija paredz FIBO Efekt blokus nodalīt pēc to pielietojuma veida – ārsienu un nesošo konstrukciju izbūvei, kā arī iekšsienu un starpsienu izbūvei. Iekšējām sienām ir paredzēti 100 un 150 mm biezi bloki (sienu biezumam) ar izmainītu bloka augstumu – 250 mm. Tie ir par 65 mm augstāki nekā līdz šim izmantotie FIBO standarta bloki. Tas ļauj ar 4 bloku rindām sasniegt 1 m sienas augstumu (līdz šim, ar FIBO standarta blokiem, bija nepieciešamas 5 bloku rindas). Šādā veidā uz vienu sienas kvadrātmetru ir nepieciešami 8 bloki līdzšinējo 10 bloku vietā.

Savukārt, ārsienu un nesošo konstrukciju izbūvei paredzēti FIBO Efekt bloki ar biezumu 200, 250 un 300 mm. To izmērs saglabājas līdzšinējo FIBO standarta bloku izmērā. FIBO Efekt bloku inovatīvais gropes savienojums dod iespēju būvēt bez mūrjavas vertikālajās šuvēs, līdz ar to celtniecība noritēs ātrāk, ekonomējot laiku un materiālu izmaksas.

FIBO Efekt bloku F3 un F5 izmēri (mm):

autors: FIBO Efekt bloki ar gropes savienojumu – jaunums no Saint-Gobain
Foto: FIBO Efekt bloki ar gropes savienojumu – jaunums no Saint-Gobain; autors: FIBO Efekt bloki ar gropes savienojumu – jaunums no Saint-Gobain

Tiek saglabātas un uzlabotas FIBO Efekt bloku tehniskās īpašības
Pēc tehniskajiem parametriem, tāpat kā līdz šim, FIBO Efekt keramzītbetona bloki iedalās divos veidos un ir atbilstoši ēku konstrukcijām. Pirmā tipa bloki, FIBO Efekt/3, ir ar tilpumsvaru 740 kg/m3 un spiedes izturību 3 MPa. Tos var izmantot kā ārsienu, tā iekšsienu izbūvei, gan mazstāvu apbūvei, gan daudzstāvu ēkām (otrajā gadījumā tikai starp nesošajām konstrukcijām).

autors: FIBO Efekt bloki ar gropes savienojumu – jaunums no Saint-Gobain
Foto: FIBO Efekt bloki ar gropes savienojumu – jaunums no Saint-Gobain; autors: FIBO Efekt bloki ar gropes savienojumu – jaunums no Saint-Gobain

Otra veida bloki, FIBO Efekt/5, atšķiras ar lielāku tilpumsvaru (890 kg/m3) un spiedes izturību, kas sasniedz jau 5 MPa. Pateicoties lielākai spiedes izturībai, tos galvenokārt izmanto īpaši noslogotām, nesošām sienām, kā arī pamatu un pagrabu sienu izbūvei. Šie bloki tiek izmantoti arī tādu sienu izbūvei, kam nepieciešama īpaša skaņas izolācija. To nodrošina šo bloku fizikālās īpašības. Tās garantē arī vairākas citas FIBO bloku izmantošanas priekšrocības salīdzinājumā ar citiem būvmateriālu veidiem:

1. Pateicoties FIBO Efekt bloku porainajai struktūrai un keramzītbetona pozitīvajām īpašībām, no tiem būvētām sienām ir labi siltumnoturības parametri un augsti ugunsizturības rādītāji, kas atbilst A1 klasei.
2. Pēc vieglbetona materiālu noturības testa rezultātiem, FIBO Efekt bloku salizturība ir 50 cikli.
3. FIBO Efekt blokiem ir zema ūdens uzsūktspēja, līdz ar to pat pie augsta gaisa relatīvā mitruma, pēc būvniecības procesa, tos nav nepieciešams ilgstoši žāvēt. Tas atvieglo darbu veikšanu rudenī un pavasarī, jo materiāls ātri atdos mitrumu. Iestājoties siltam laikam vasarā, no FIBO blokiem būvēta mūra siena izžūst apmēram mēnesi ilgā laika periodā.
4. FIBO bloki ir noturīgi pret ķimikāliju iedarbību, nesatur kaitīgus savienojumus un neveido ne pelējumu, ne puvi.
5. FIBO bloki ir mehāniski izturīgi, tie nedrūp transportēšanas laikā, neradot liekus materiāla zudumus.

Saint-Gobain piedāvā arī dažādus papildus produktus
Papildus FIBO Efekt blokiem ražotājs Saint-Gobain piedāvā pilnu FIBO sistēmas papildus produktu klāstu, kurā ietilpst U-veida bloki, aiļu pārsedzes un pamatu pēdas bloki. Mūrēto sienu konstrukcijās esošajām durvju un logu ailēm, līdz 2,5 m platumā, ir paredzētas standartizētas, armētas keramzītbetona pārsedzes, kuras tiek piedāvātas izmēros no 1190 līdz 2990 mm garumā. Pārsedzes savietojas pēc mūrētās sienas biezuma.
Ņemot vērā, ka galvenās FIBO Efekt bloku ārsienu un nesošo konstrukciju dimensijas nemainās, jau iepriekš projektētiem un aprēķinātiem objektiem nebūs nepieciešams veikt ieplānoto materiālu daudzuma korekcijas pēc sienu laukuma vai materiālu apjoma. Proti, tik, cik kvadrātmetri un paredzamais materiālu daudzums ir saplānots, tik liels tas paliks arī FIBO Efekt bloku izmantošanas gadījumā. Attiecīgi projekta tāmes nebūs jāpārskata.
Nobeigumā var piebilst, ka šī gada laikā FIBO Efekt bloki ar gropes savienojumu pakāpeniski aizstās līdzšinējos standarta FIBO blokus, taču materiāla cena un piegādes nosacījumi paliek nemainīgi, salīdzinājumā ar līdzšinējo materiālu.

 

Uzzināt vairāk:www.e-weber.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.