building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1672
Nozares raksti32871
Drošību mājoklim un savai ģimenei! : building.lv - par būvniecību Latvijā

Drošību mājoklim un savai ģimenei!

Drošību mājoklim un savai ģimenei!

 

 


Mājas nozīmē ne tikai vietu, bet arī drošības sajūtu.

Mierīgi gulēt cilvēks vislabāk var vidē, kur jūtas drošs un pasargāts no svešām acīm. Mājas ir kā patvērums, kas sniedz cilvēkam tik svarīgo drošības sajūtu.  Šī drošības sajūta, savukārt, padara mājas par vienu no lielākajām vērtībām cilvēka dzīvē.  Ja jūsu dzīvoklis vai māja nonāk kramplaužu rokās, materiālie zaudējumi var būt milzīgi. Taču vēl lielāks, kaut arī skaitļos neizmērāms, ir morālais kaitējums un psiholoģiski traumatiskās sekas, ar ko ielaušanās upurim nākas saskarties vēl ilgi pēc noziedzīgā darījuma.
Īpaši izdevīgs kramplaužu mērķu īstenošanai ir diennakts tumšais laiks, jo tumsas aizsegā slikti pārredzamie logi, mājas ārdurvis vai terases/sētas durvis zaglim kalpo kā personīgs ielūgums ielauzties.

Jūsu uzdevums: pēc iespējas vairāk sarežģīt kramplauža dzīvi un "darbu".

Stikla izsišana pēc statistikas datiem sastāda samērā mazu daļu no visiem ielaušanās gadījumiem, jo ļaundaris labi apzinās, ka plīstoša stikla skaņa būs labi dzirdama apkārtnē un visticamāk pievērsīs kaimiņu vai garāmgājēju uzmanību. Daudz "drošāk" zaglim ir darboties ar nepietiekami nodrošinātām durvīm un logiem. Tāpēc arī lielākoties zagļi iekļūst dzīvokļos un mājās tieši pa izceltiem logiem un izlauztām durvīm. Lai aizsargātu sevi un savu mājokli, parūpējieties par šiem diviem būvelementiem īpaši apdomīgi!

autors: Drošību mājoklim un savai ģimenei!
Foto: Drošību mājoklim un savai ģimenei!; autors: Drošību mājoklim un savai ģimenei!

Durvis un logs kā kopums
Lai sevi nopietni pasargātu, ir svarīgi apzināties, kur un kā uzbrucējs varētu uzsākt savu "darbu": sākumā viņam nepieciešams tikai nedaudz atspiest durvis vai logu, lai ar skrūvgriezi iekļūtu atstarpē starp vērtni un kārbu un veiktu attiecīgos uzlaušanas priekšdarbus, sabojājot slēgšanas elementus.  Taču kramplauža izredzes ievērojami samazināsies, ja durvju/logu aprīkojums nemaz nepieļaus bīstamās atstarpes rašanos.
Izvērtējot šāda tipa ielaušanās mēģinājumus, ir viena labā un viena sliktā ziņa. Sliktā: absolūti drošas nav un nebūs nevienas durvis, neviens logs.  Labā: uzstādot sava mājokļa durvīs un logos kvalitatīvu furnitūru ar efektīvu pretuzlaušanas aizsardzību, jūs varat noziedzinieka dzīvi ievērojami apgrūtināt un sava mājokļa drošību būtiski paaugstināt.
Lai nodrošinātu efektīvu durvju un logu pretuzlaušanas aizsardzību, durvis vai logs jāredz kā vairāku faktoru kopums, kas sastāv no profesionālas montāžas, augstvērtīga profila, atbilstošas slēgšanas mehānikas un stiklojuma (logu, fasāžu gadījumā). Šie elementi kopā veido drošības ķēdi, kas ir atbildīga par to, vai profesionālam kramplauzim sava darba veikšanai būs nepieciešamas vien dažas sekundes vai arī tik vērtīgās minūtes.

Uzmanību: Drošības ķēde ir tikai tik stipra, cik stiprs ir tās vājākais posms.

Informācijas avots un attēli: SIEGENIA-AUBI KG / www.siegenia.com
Detalizēta informācija par produktiem: www.sbunpartneri.lv



Lasīt turpinājumu Durvju un logu neredzamā sirds

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.