building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1669
Nozares raksti32871
Weckman metāla jumtu segumi noderēs dažādu ēku jumtiem : building.lv - par būvniecību Latvijā

Weckman metāla jumtu segumi noderēs dažādu ēku jumtiem

Weckman metāla jumtu segumi noderēs dažādu ēku jumtiem

  Plānojot būvēt jaunu jumtu vai remontējot veco, svarīgi izvēlēties piemērotu jumta segumu. Somijas metāla jumtu ražotāju Weckman piedāvātais plašais dažādu metāla jumtu segumu klāsts nodrošinās iespēju katram saimniekam atrast savai ēkai atbilstošu jumta pārklājumu. Tiek piedāvāti dažādu profilu metāla jumtu segumi – vairāku veidu dakstiņprofili jeb metāla dakstiņi, trapecveida profili, kā arī valcprofils, ko izmanto tradicionālo skārda jumtu izgatavošanā. Plašā formu, kā arī krāsu un polimēra pārklājumu izvēle ļauj katram izvēlēties sev tīkamāko un piemērotāko jumta segumu.

 Somijā vairāk nekā puse būvnieku savām mājām izvēlas metāla jumtus

Weckman ir Somijas kompānija ar vairāk nekā 50 gadu pieredzi, un viens no tās darbības pamatvirzieniem ir metāla jumtu segumu ražošana. Ilggadēja ražošanas pieredze un nepārtrauktā kvalitātes kontrole ļauj kompānijai pilnvērtīgi konkurēt ar citu Somijas jumtu segumu ražotāju kompānijām. Metāla jumtu segumi pierādījuši savu uzticamību Somijā un atzīti par drošiem un piemērotiem Somijas mainīgajiem klimatiskajiem apstākļiem. Arī Latvija šajā jomā ir visnotaļ līdzīgās pozīcijās, un ne velti pēdējos gados pieaug pieprasījums pēc metāla jumtiem  arī Latvijā.

Turklāt, izvēloties uzstādīt savai mājai metāla jumta segumu, būs iespējams pilnā mērā novērtēt tādas vērtības kā vienkāršā apkope, drošība un pabeigts ēkas ārējais izskats. Līdz pēdējiem sīkumiem izplānotā konstrukcija un jumta aksesuāru savienojamība ļauj jumtam teicami funkcionēt jebkādos apstākļos. Jumta segumam līdzi tiek dotas vienkāršas un precīzas montāžas instrukcijas, un tas viss kopā arī ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ Somijā šobrīd vairāk nekā puse būvnieku dod priekšroku metāla jumtiem.

 

Metāla jumtu segumu izmantošanas priekšrocības

  • plašs metāla jumtu segumu piedāvājums, lielas izvēles iespējas gan profilu, gan krāsu, gan pārklājumu ziņā;
  • dažāds papildu drošības aprīkojums un lietus ūdens novades sistēmas;
  • vienkārša un ātri veicama montāža;
  • iespēja izsaukt firmas meistarus dažādu Weckman jumta remontdarbu veikšanai;
  • metāla jumti neprasa īpašu apkopi, bet nepieciešamie apkopes darbi neprasa īpašas pūles;
  • kvalitatīvs metāla jumta segums kalpos vairākas desmitgades un reizē paaugstinās pašas ēkas vērtību;
  • atkarībā no konkrētā materiāla veida Weckman jumtiem tiek dota 10 līdz 20 gadu garantija.

autors: Weckman metāla jumtu segumi noderēs dažādu ēku jumtiem
Foto: Weckman metāla jumtu segumi noderēs dažādu ēku jumtiem; autors: Weckman metāla jumtu segumi noderēs dažādu ēku jumtiem

Metāla jumtu veidi – izmantošanā ierobežojumu praktiski nav

Vienīgais ierobežojums, kas attiecas uz metāla (tāpat kā vairumu citu jumta segumu) jumtu izmantošanu, ir nepieciešamais minimālais jumta slīpums. Valcprofilam un profilētā skārda loksnēm šis minimālais slīpums ir 8,1 grāds, bet metāla dakstiņiem – 14 grādu. Bet kopumā metāla jumtu segumi tiek izmantoti visdažādāko ēku jumtiem – gan privātmājām, gan industriālām būvēm, nekādu citu ierobežojumu nav. 

Metāla dakstiņi ir veidoti no 0,45 – 0,6 mm biezas cinkota tērauda loksnes, kas izturības nolūkos vēl ir pārklāta ar polimēra kārtu. Tos izmanto gan privātmāju, gan rūpniecības ēku, arī mazāku būvju, piemēram, lapeņu, garāžu, kiosku jumtiem. Metāla dakstiņi ir ļoti izturīgi, tie nezaudē savas īpašības no 10 līdz pat 50 gadiem. Tas galvenokārt ir atkarīgs no polimēra pārklājuma, ar ko konkrētie metāla dakstiņi ir pārklāti. Weckman piedāvā 5 dažādu formu metāla dakstiņus ar lielu krāsu un pārklājumu izvēli.

Trapecveida profils ir pats vienkāršākais un lētākais jumtu pārklājuma veids. To kalpošanas laiks sasniedz 50 gadus. Savas vienkāršības dēļ trapecveida profili piemēroti visdažādāko ēku jumtu segumiem – no vienkāršām garāžām un šķūņiem līdz rūpniecības ēkām, noliktavām u.c. lielizmēra būvēm. Pie trapecveida profilu priekšrocībām vēl var minēt plašu krāsu izvēli un profilu daudzveidību, kā arī tos var izgatavot no 0,7 mm biezām tērauda loksnēm. 

Savukārt valcprofils ir viens no senākajiem metāla jumtu veidiem, kas ir saglabājis savu aktualitāti arī mūsdienās. Skārda loksnes var būt gan parastas, gan cinkotas, papildus iespējama arī no polimēra darināta uzklāta aizsargkārta, kas uzlabo materiāla izturību pret klimatisko apstākļu ietekmi. Valcprofils ir neaizstājams jumta seguma izvēles variants sarežģītas konfigurācijas jumtu gadījumā. Tas izceļas ar īpašu izturību un drošumu, jo visi savienojumi tiek savalcēti, tādēļ šādi jumta segumi izceļas ar īpašu ilgmūžību. Valcprofils ir arī viegls, kas sniedz iespējas ierīkot vieglākas balsta konstrukcijas. 

autors: Weckman metāla jumtu segumi noderēs dažādu ēku jumtiem
Foto: Weckman metāla jumtu segumi noderēs dažādu ēku jumtiem; autors: Weckman metāla jumtu segumi noderēs dažādu ēku jumtiem

Weckman piedāvā klasisko risinājumu "Elegant", kas ir tradicionālā valcprofila seguma mūsdienīga versija. Tā kā  to montē ar iebūvētā fiksatora jeb pašaizdarošās šuves palīdzību, šī profila montāža ir īpaši vienkārša. "Elegant" profili ar dzegas valci tiek izgatavoti no karsti cinkota 0,5 - 0,6 mm tērauda, kas pārklāts ar PURALMATTA virsmas segumu. 

Weckman jumtu segumi un jumtu aksesuāri labi izmantojami arī dažādu ēku jumtu remontam. Der atcerēties, ka par nepieciešamo jumta remontu jādomā laicīgi, nevis tad, kad ūdens jau sācis sūkties mājā un tā nodarītie bojājumi ēkas konstrukcijām kļūst acīm redzami. Izvēloties jebkuru Weckman jumtu segumu, iespējams to papildināt arī ar dažādu jumta aprīkojumu. Piemēram, iespējams jumtu aprīkot ar lietus ūdens novades sistēmu (piecās dažādās standarta krāsās), dažādiem jumta drošības elementiem (sniega barjerām, kāpnēm u.c.). Tiek piedāvātas arī speciālas no metāla izgatavotas nesošās konstrukcijas – profilētās loksnes jumta segumam un pārsegumiem, kā arī vieglās balsta sijas (Z un C), kas tiek izmantotas jumta un sienu otrās pakāpes nesošo elementu lomā. Weckman ir lieliska izvēle saimniekam, kas vēlas teicamu un gadiem pārbaudītu kvalitāti par pieņemamu cenu.

Konsultācijas jumta segumu izvēlē, konstrukciju izbūvi, jumtu montāžu un dažādus citus pakalpojumus piedāvā:

SIA "Skārda serviss"

V.Baloža iela 13a, Valmiera, LV 4201

Telefons: +371 26337324

E-pasts: info@skardaserviss.lv

www.weckman.lv

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.