building.lv skaitļos

Lietotāji online21
Aktīvie uzņēmumi1673
Nozares raksti32872
Kā renovēt jumtu ilgam laikam : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kā renovēt jumtu ilgam laikam

Kā renovēt jumtu ilgam laikam
Foto: Kā renovēt jumtu ilgam laikam

 

 

Par ko padomāt pirms jumta seguma nomaiņas

Latvijā ir maz tādu māju īpašnieku, kuri pirms jumta remonta uzsākšanas nebūtu norūpējušies par tā konstrukciju nestspēju. Ir cilvēki, kas baidās pat par mājas pamatu bojājumiem. Lielākoties nepamatotā satraukuma iemesls ir maldīgais uzskats, ka jumta materiāls ir galvenais konstrukciju noslogojuma avots. Tā tas nav. Lielāko smaguma slodzi katras mājas jumtam rada pavisam citi faktori. Baltijas klimatā tie ir spēcīgie vēji un sniegs. Katram jumtam ir jābūt gatavam noturēt arī skursteņslauķi vai cilvēku, kurš veic jumta apkopes darbus. Patiesība ir tāda, ka neviens no jumta materiāliem pats par sevi nesasniedz pat 20 procentus no visa smaguma, kura noturēšanai ir jābūt gatavai ikvienai ēkai.

 width=

Ja jūsu jumta šī brīža konstrukcija spētu noturēt tikai "vieglo" jumta materiālu svaru, tad tā sabruktu pie pirmā uzsnigušā sniega, kura masa var sasniegt 200–250 kg/m2. Nesatraucieties lieki un nepakļaujieties maldīgajiem aizspriedumiem, vienkārši atcerieties: vislabāk pirms remontdarbu uzsākšanas ēkas konstrukciju nestspēju ļaut pārbaudīt speciālistiem. Svarīgākais, izvēloties savas mājas jauno jumta materiālu, padomāt par tā prognozējamo kalpošanas laiku nevis svaru, jo tam tiešām lielas nozīmes nav. Gribētos novēlēt ikvienas ēkas īpašniekam, lai viņa mājas jumts spēj nodrošināt vismaz divas svarīgākās funkcijas: aizsargāt mājas iemītniekus no mainīgajiem laika apstāk- ļiem un kalpot par mājas rotu.

Bezmaksas jumta novērtēšana – eksperta vērtējums par pašreizējo jumta stāvokli

Monier ir uzņēmums, kurš spēj piedāvāt piemērotākos jumta risinājumus ikvienai mājai. Tas attiecas kā uz materiāla izvēli, pieņemamu cenu, komplektāciju, garantijas nosacījumiem, tā arī uz uzlikšanas vienkāršību.

 width=

Ja jums ir nepieciešamība mainīt jumtu, droši vaicā- jiet padomu Monier jumtu ekspertiem. Mēs palīdzēsim novērtēt jumta konstrukcijas izturīgumu. Lai iegūtu eksperta vērtējumu, ir divi varianti: piesakiet bezmaksas jumta apsekošanu (67629056) vai vienkārši ēkas izmērus nosūtiet uz jumts@monier.com. Tātad: šobrīd iegūt Jūsu mājas jumta konstrukcijas izturīguma novērtējumu ir ļoti viegli. Dakstiņi tiek izmantoti jumtu ieklāšanā jau tūksto- šiem gadu. Tam ir pamatots iemesls – tie kalpo patiešām ilgu laiku (vismaz 100 gadus). Vai jūsu māja nav pelnījusi īstu dakstiņu jumtu? Nu, protams, ka ir, un tas ir viegli paveicams!

 width=

Jumta segumu materiālu salīdzinājums

  Dakstiņi Zanda Lux Profilētais skārds Bezazbesta šīferis
Jumta segumu aptuvenā cen EUR/m2 7,10 7,30 6,60
Orientējošais jumta kalpošanas laiks gados 100 30 30

Jumta segumu salīdzinošās izmaksās ierēķināti tikai seguma pamatmateriāli rindu dakstiņi, skārds, šīfera loksnes.

 

 

Ja šaubies par savas mājas konstrukcijas izturību, zvani vai raksti mums. Mēs veiksim visus nepieciešamos aprēķinus un jumta apsekošanu bez maksas! PIRMS PĒC www.monier.lv Tālr.: 67 62 9056 e-pasts: jumts@monier.com

 

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.