building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1677
Nozares raksti32876
Bīstamo koku zāģēšanā svarīga operativitāte un pieredze : building.lv - par būvniecību Latvijā

Bīstamo koku zāģēšanā svarīga operativitāte un pieredze

Bīstamo koku zāģēšanā svarīga operativitāte un pieredze

    Pateicoties mūsdienīgām iekārtām un tehnoloģijām, būvdarbus objektos iespējams kvalitatīvi pabeigt daudz īsākā laika periodā.

 

Tāpēc, izvēloties apakšuzņēmējus un dažādu ārpakalpojumu sniedzējus, priekšroka tiek dota uzņēmumiem, kas spēj nodrošināt operatīvu darbu teicamā kvalitātē. Arī attiecībā uz būvlaukuma sagatavošanu, kur nereti nepieciešama profesionālu koku zāģētāju pakalpojumi. Šajā ziņā viens no spēcīgākajiem tirgus līderiem ir SIA "Rīgas koki".

 width=



Bieži vien vietā, kur paredzēta būvdarbu veikšana, nepieciešama koku zāģēšana vai apzāģēšana, celmu frēzēšana vai izrakšana un visu šo koksnes atkritumu novākšana un aiztransportēšana. Lai iekļautos būvdarbu termiņos, lielākoties šo darbu izpildei tiek paredzēts salīdzinoši īss laiks, kas nozīmē, ka darbu veicējam jānodrošina atbilstoša tehnika un operatīva rīcība. Koku zāģēšana ir darbs paaugstinātas bīstamības apstākļos, kas prasa rūpīgu iepriekšēju sagatavošanos un īpašu darba drošības noteikumu  ievērošanu norises vietā.
 width=

SIA "Rīgas koki" savā pārstāvētajā nišā darbojas jau vairāk nekā 15 gadus un šajā laikā iegādāta gan  mūsdienu prasībām atbilstoša tehnika, gan izveidota stabila, pieredzējušu profesionāļu komanda. Kā uzsver SIA "Rīgas koki" vadītājs Arnolds Tomašūns, galvenās uzņēmuma priekšrocības ir lielā pieredze tieši bīstamo koku likvidēšanā, operativitāte un spēja atrisināt pat vissarežģītākās situācijas. "Ļoti svarīgs nosacījums šajā darbā ir pieredze, jo tikai pieredzējis koku zāģētājs spēs adekvāti novērtēt situāciju un pieņemt pareizāko lēmumu. Diemžēl daudzi iedomājas, ka, ja viņi prot rīkoties ar motorzāģi, viņi prot zāģēt visu, kas vien nepieciešams. Rezultātā darba organizācija ne vienmēr ir atbilstoša drošības nosacījumiem un arī kvalitāte ir zema – koks nozāģēts vai apzāģēts nepareizi, tiek sabojāts apkārtesošais īpašums un labi, ja nav notikusi kāda lielāka nelaime," saka A. Tomašūns. Ievērojamās pieredzes dēļ uzņēmumu par pakalpojumu sniedzēju izvēlas gan pašvaldības, gan dažādas komercstruktūras, tostarp lieli uzņēmumi, gan privātpersonas. Arī daudzas būvkompānijas atzinīgi vērtē  SIA "Rīgas koki" kā stabilus un uzticamus sadarbības partnerus.

 width=

SIA "Rīgas koki" piedāvā bīstamo koku zāģēšanu virs elektrolīnijām, ēku jumtiem un citās sarežģītās vietās, koku zāģēšanu un novākšanu pēc vētru radītiem postījumiem. Tāpat tiek piedāvāta sauso, aizlauzto un traucējošo zaru izzāģēšanu, kā arī koku vainagu veidošanu. Visi darbi notiek maksimāli saudzējot koka mizu un stumbru. Uzņēmuma rīcībā bez specializētām iekārtām ir arī kravas transports koksnes aiztransportēšanai un šķeldošanas iekārta zaru sasmalcināšanai. Pēc nepieciešamības uzņēmums dodas uz jebkuru Latvijas reģionu, taču lielākais pasūtījumu apjoms ir tieši Rīgā un tās apkaimē.
 width=
A.Tomašūns aicina īpašniekus vērīgāk aplūkot savā īpašumā un tā tuvumā augošos kokus. Iespējams, kāds no tiem jau sen kļuvis bīstams vai traucējošs. Situācijas novērtēšanai tiek piedāvāta speciālista bezmaksas konsultācija objektā uz vietas. Ja tiek secināts, ka nepieciešami zāģēšanas darbi, īpašnieka pienākums ir doties uz pašvaldības būvvaldi un izņemt ārpus meža augošu koku ciršanas atļauju.

 width=

 

Avārijas situācijās, kad koks rada apdraudējumu dzīvībai un īpašumam, tā zāģēšanu veic nekavējoties, ciršanas atļaujas formalitātes kārtojot pēc tam. Obligāts nosacījums šādos gadījumos ir fotofiksācija, kas apliecina situācijas bīstamību.

Raksts tapis sadarbībā ar SIA "Rīgas koki".
rigaskoki.lv/



SIA "Rīgas koki"
Tālr. 29147989
E-pasts: rigas.koki@inbox.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

  • Evija 05.07.2020 23:39
    Neieteiktu vērsties pie "Rīgas kokiem". Darbus veic labi, bet pakalpojuma izmaksas salīdzinot ar konkurentiem.... Gala rezultātā pirmajā gadā (SIA Tree climbers) https://treeclimbers.lv nozāģēja manu veco sapuvušo ozolu, savukārt 2019 gada pavasarī lauku mājā izvēlējos (ZS Vārpiņas) https://varpinas.lv pakalpojumus. Abos gadījumos puiši veica lielisku darbu un par ļoti adekvātām izmaksām. Izskatās, galvaspilsētā cenas mainās drastiski...