building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1688
Nozares raksti32877
Kādus pasākumus dzīvokļa siltināšanai varētu veikt no iekšpuses? Jo mājas saimnieki, namu pārvalde, vēl neko nesola darīt no ārpuses. : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kādus pasākumus dzīvokļa siltināšanai varētu veikt no iekšpuses? Jo mājas saimnieki, namu pārvalde, vēl neko nesola darīt no ārpuses.

autors: Kādus pasākumus dzīvokļa siltināšanai varētu veikt no iekšpuses? Jo mājas saimnieki, namu pārvalde, vēl neko nesola darīt no ārpuses.
Foto: Kādus pasākumus dzīvokļa siltināšanai varētu veikt no iekšpuses? Jo mājas saimnieki, namu pārvalde, vēl neko nesola darīt no ārpuses.; autors: Kādus pasākumus dzīvokļa siltināšanai varētu veikt no iekšpuses? Jo mājas saimnieki, namu pārvalde, vēl neko nesola darīt no ārpuses.
www.building.lv atbild:
Kaut gan no siltumtehniskā viedokļa ārsienas labāk siltināt no ārpuses, nereti siltināšana tiek veikta arī no iekšpuses. Pozitīvi, ka siltināšanu no iekšpuses iespējams veikt jebkurā gadalaikā un pakāpeniski. Biežs iemesls, kāpēc ēka tiek siltināta no iekšpuses ir tieši nespēja visiem īpašniekiem vienoties savā starpā par siltināšanu no ārpuses.

Piemērotākie siltināšanai no iekšpuses ir minerālvates siltumizolācijas materiāli, kuru kopējais biezums nedrīkst pārsniegt 70 cm (citādi ar laiku radīsies mitruma problēmas starp sienu un siltumizolāciju). Tiesa, speciālisti gan rekomendē Latvijas namiem ap 100 mm biezu siltumizolāciju, kas ieteicama tikai, siltinot no ārpuses. Ierīkojot siltumizolāciju no iekšpuses, starp minerālvates plātnēm un iekšējo apšuvumu obligāti jāliek tvaika izolācijas kārta.

Kā jebkuros celtniecības darbos, arī šeit ir ļoti būtiski ievērot pareizu darbu secību. Jāsāk ar latu režģa izveidošanu- vertikālās latas jāstiprina 600 mm vienu no otras. Kad tas paveikts, jāsakārto elektrības kontakti, slēdžu vietas un tml. elementi. Tālāk var ķerties pie siltumizolācijas vates stiprināšanu starp latām (iespiežot), piegriežot nepieciešamajā izmērā. Virs vates jāierīko tvaika izolācijas slānis, kam vizbiežāk izmanto polietelēna plēvi. Tālākais jau ir tikai apdares darbi, kas atkarīgi no saimnieku vēlmēm. Detalizētāku informāciju iespējams saņemt pie siltumizolācijas materiālu tirgotājiem, ražotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.