building.lv skaitļos

Lietotāji online45
Aktīvie uzņēmumi1674
Nozares raksti32872
Negribu likt plastmasas logus, bet gan vēlos atjaunot vecos koka rāmjus. Dzīvoju "hruščovkā". Rāmji ir krāsoti neskaitāmas reizes. Kā secīgi noņemt krāsu un kādus materiālus izmantot? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Negribu likt plastmasas logus, bet gan vēlos atjaunot vecos koka rāmjus. Dzīvoju "hruščovkā". Rāmji ir krāsoti neskaitāmas reizes. Kā secīgi noņemt krāsu un kādus materiālus izmantot?

autors: Negribu likt plastmasas logus, bet gan vēlos atjaunot vecos koka rāmjus. Dzīvoju "hruščovkā". Rāmji ir krāsoti neskaitāmas reizes. Kā secīgi noņemt krāsu un kādus materiālus izmantot?
Foto: Negribu likt plastmasas logus, bet gan vēlos atjaunot vecos koka rāmjus. Dzīvoju "hruščovkā". Rāmji ir krāsoti neskaitāmas reizes. Kā secīgi noņemt krāsu un kādus materiālus izmantot?; autors: Negribu likt plastmasas logus, bet gan vēlos atjaunot vecos koka rāmjus. Dzīvoju "hruščovkā". Rāmji ir krāsoti neskaitāmas reizes. Kā secīgi noņemt krāsu un kādus materiālus izmantot?
www.building.lv atbild:
Speciālisti gan pret šādām lietām parasti izturās skeptiski. Jo kvalitatīvas logu atjaunošanas izmaksas ir līdzvērtīgas jaunu logu iegādei, kas pie tam dod lielāku efektu (arī siltumizolācijas ziņā). Citādi, protams, ir ar vēsturiskiem namiem, kuros pats logs jau ir kā vērtība.

Protams, kaut kādus logu atjaunošanas darbus noteikti var veikt arī pašu spēkiem ar mazākiem līdzekļiem. www.building.lv forumā zinātāji iesaka ievērot sekojošu darbu secību:
- izņemt logu rāmjus, izņemt no tiem stiklus
- ar fēna palīdzību uzkarsēt veco krāsu un ķiti, ko ar špakteļlāpstu var noņemt, izraut naglas no rāmjiem
- ar smilšpapīru nopucēt vecos koka rāmjus
- apstrādāt rāmjus ar grunti, ja nepieciešams- špaktelēt un tad atkal gruntēt
- krāso rāmi, līstes (izņemot stikla saskarsmes virsmas)
- jaunos stiklus stiprina rāmjos ar silikonu.

Ja vecie rāmji nav stingri, jāpadomā arī par blīvgumiju iestrādi.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.