building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1673
Nozares raksti32872
Kā pasargāt dārzu no suņa rakumiem? Vai ir kādas sētiņas, žogi? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kā pasargāt dārzu no suņa rakumiem? Vai ir kādas sētiņas, žogi?

autors: Kā pasargāt dārzu no suņa rakumiem? Vai ir kādas sētiņas, žogi?
Foto: Kā pasargāt dārzu no suņa rakumiem? Vai ir kādas sētiņas, žogi?; autors: Kā pasargāt dārzu no suņa rakumiem? Vai ir kādas sētiņas, žogi?
www.building.lv atbild:
Ja saimniekiem ir suns vai kāds cits pa pagalmu dzīvojošs mājdzīvnieks, ar to noteikti ir jārēķinās jau dārza ierīkošanas stadijā. Suņi parasti par savu uzskata visu pagalma teritoriju un nešķiro, saimniekuprāt, atļautās un neatļautās zonas pagalmā vai dārzā.

Tiesa, iespējams mājdzīvniekus dresēt un mācīt šīs lietas- vislabāk tas izdosies, ja mācīšanu sāksiet ar pirmo dienu, kad sunis ienāk mājas pagalmā. Visgrūtāk, ja dārzs tiek veidots no jauna- augi vēl ir mazi un jūtīgi. Ja suņa dresēšana, ierobežošana vai tml. risinājumi nešķiet pieņemami, jāpadomā, kā nožogot augus. Varianti ir dažādi.

Dobes var pasargāt ar speciālu nožogojumu- nelielu sētiņu, taču tas ne vienmēr izskatās estētiski. Risinājums ir arī dobju veidošana it kā uz paaugstinājuma, izmantojot atbalsta sienas. Mūsdienās dobes var pasargāt arī ar radiosētu palīdzību, kas raida impulsus un neļauj sunim piekļūt neatļautām vietām. Tāpat arī iespējams dārzu veidot no lieliem stādījumiem- kokiem un krūmiem, kuriem suņa klātbūtne nekādu kaitējumu nodarīt nevar.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.